În fiecare casă există mingi cu care nu se mai joacă nimeni și ocupă spațiu degeaba, fie că este vorba despre mingi de tenis, de fotbal, baschet sau chiar rugby. Decât să le tot mutăm dintr-un loc în altul, în ideea ca poate le mai folosim, sau decât să ajungă la gunoi, am putea să le reciclăm și să obținem diverse obiecte unice.

Reciclarea nu doar că ajută Pământul, dar deseori, aceasta ne ajută bugetul, ne lasă creativitatea să zburde și îi ajută pe copiii noștri să înțeleagă mai bine acest concept. Majoritatea obiectelor inutile din casa noastră li se pliază perfect reciclarea, așa cum este cazul și mingilor vechi.

Reutilizarea mingilor de tenis

Mingile de tenis se pot transforma foarte simplu în decor. Puteți să vă lăsați imaginația să lucreze și să creeze cele mai frumoase decoruri din mingi de tenis, precum suporturi pentru rame foto sau alte asemenea obiecte. La fel de ușor puteți să faceți și diverse accesorii, precum brățări.

Citeste si:  Secretele de beauty ale Milei Kunis

O minge de tenis poate funcționa foarte bine ca un stoper la ușă, se poate aplica pe cârligul de la mașină, poate fi suport de chei dacă o lipiți de perete și îi faceți o gaură sau poate fi folosită pentru gimnastica, acasă. În cazul în care aveți mai multe mingi, puteți să le lipiți una de alta și să decorați astfel mese, scaune sau alte obiecte banale, transformându-le astfel în ceva deosebit.

Reutilizarea mingilor de fotbal

Mingea de fotbal are și ea utilitatea ei, în funcție de materialul din care este făcută. Cea mai simplă reutilizarea a acestei minge este în grădină. Tăind mingea pe jumătate și punând pământ în ea, aceasta poate funcționa ca un ghicevi de flori.

Citeste si:  Lasă-te inspirat de ploaie

Puteți lipi mingile dezumflate pe scaune și băncuțele pe care le aveți în curte, pentru a le face unice, dar și pentru a vă arăta dragostea față de acest sport.

Reutilizarea mingilor de baschet

Fanii înrăiți ai acestui sport pot face dintr-o minge de baschet, o poșetă, aplicând o curea și un fermoar, sau pot transforma această minge banală într-o lampă. Dacă veți aplica pe ea jocuri de lumini și o veți atârna în camera copilului, veți transforma o cameră normală într-o cameră a unui adevărat jucător de baschet.

Reutilizarea mingilor este o activitate plăcută, o activitate în familie. Activitățile în familie sunt benefice pentru copii, iar în această perioadă, acestea se potrivesc perfect, pentru că trebuie să petrecem cât mai mult timp acasă.

Articolul precedentCum evităm deficitul de fier la copii
Articolul următorCând și de ce apare rivalitatea dintre frați. Cum se poate evita

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau