6 idei creative prin care să anunţati că aşteptaţi un copil

Graviditatea este o perioada foarte frumoasă în viaţa unei femei. De la momentul în care afli că eşti însărcinată, la diferitele stadii ale sarcinii (unele nu chiar plăcute), până la naşterea propriuzisă, sunt foarte multe experienţe noi de trăit şi învăţat. Unele cupluri aşteaptă până în al doilea trimestru al sarcinii ca să îi anunţe pe cei cunoscuţi, în timp ce alţii de abia aşteaptă să dea vestea cea mare cât mai repede posibil. Dacă eşti însărcinată (Felicitări!) şi cauţi o modalitate haioasă şi inedită de a îţi anunţă familia şi prietenii, iată câteva idei:

1. Anunţă printr-un filmuleţ

Mereu mi-am închipui ce drăguţ ar fi să îi anunţ pe cei dragi că sunt însărcinată cu ajutorul unui videoclip muzical amuzant, însă din păcate mereu uit micul detaliu că atunci când cineva vrea să mă fotografieze sau să mă filmeze nu am o reacţie deloc corespunzătoare. Nici voce nu prea am, de fapt sunt total antitalent când vine vorba de cântat. Dacă aveţi însă voce şi carismă şi nu aveţi trac în faţă camerei, un videoclip amuzant este o metodă foarte interesantă să daţi vestea cea mare, la fel că în clipul de mai jos.

2 Anunţă cu ajutorul pozelor

Dacă te afli în aceeaşi situaţie ca mine, poţi să apelezi la poze. De la clasica ecografie cu ultrasunete( deşi unele femei nu vor să facă acest tip de ecografie fără un motiv bine întemeiat, mai ales în primul trimestru de sarcină), până la clasica poză a unei perechi de ghetuţe de bebeluşi, sau poza cu un tricou pe care scrie “loading”, sunt diferite feluri în care poţi da vestea cu ajutorul pozelor. Poţi de exemplu să foloseşti o poză în care apare soţul leşinat alături de testul de sarcină, sau tatăl ţinând în mâna un pahar cu gheaţă şi mama care arată spre burtă pentru a face referire la binecunoscută melodie Ice Ice Baby.

3. Lasaţi-i pe cei mici să dea vestea

Asta este una dintre metodele pe care le-am folosit şi noi înainte şi a fost o alegere foarte drăguţă pentru cei din familie. Am conspirat cu fraţii mai mari ai celui mic din burtică, să anunţe faptul că urmează să mai avem un copil. Iată câteva idei pe care le poţi pune în aplicare
•Pune copilul cel mai mic din familie să poarte un tricou cu mesajul “ fratele mai mare” sau “sora mai mare” şi fă-i o poză sau pune-l să îl poarte la o reuniune de familie.
•Fă o poză copilului în timp ce acesta citeşte dintr-o carte despre nou născuţi.
•Pune un afiş cu “Veţi fi evacuat” pe uşa de la camera celui mai mic dintre frati şi fă-i o poză pe care să o trimiţi celor din familie şi prietenilor.

Citeste si:  Mit si adevar - Balonarea si laptele matern - copilul meu are gaze

4. Anunţaţi cu ajutorul animalului de companie

Această variantă este cea mai potrivită dacă urmează să naşti primul tău copil şi ai animale de companie. Am văzut de exemplu poze cu animale care aveau pe ele hăinuţe cu anunţuri de genul: “De pe data de “x” îmi încep cariera de câine de pază” sau “Mama şi tata îmi vor lua un copilaş de companie”. Mi s-a părut amuzantă şi poza cu un câine care părea că citeşte o carte cu titlul “Mama şi copilul”

5. Puneţi-i să rezolve un chestionar amuzant ce anunţă că veţi fi părinţi

Ultima dată când am rămas însărcinată am anunţat online cu ajutorul unui test amuzant, căruia i-am ataşat şi un fişier video cu toate răspunsurile corecte, în caz că cineva nu s-ar fi descurcat. Iată chestionarul în cauză:

1. Plantele sunt pentru sol, la fel cum _____ este pentru corpul meu

2. Rearanjaţi literele MURD EP TSEE VEANIC

3. Ce cuvânt se potriveţte în toate spaţiile libere
____ ăros
____ it
____ andru
____ ărie
4. Când dă 2+1 =7
5. Cui ii place să fie aruncat în aer dar nu trebuie scapat?

Citeste si:  Cele mai cunoscute probleme intalnite in sarcina

6. Spune-o pe blogul personal

Daca ai un blog te poţi folosi de el pentru a anunţa lumea de sarcină.
Şi dacă tot vorbim atâta despre dat vestea cea mare ar trebui să ştii că..
Sunt gravidă!
Nu ştiu dacă ai numărat, dar acesta este al şaselea. Urmează să nasc în luna Februarie şi suntem extrem de nerăbdători. Şi pentru că ştiu că de obicei unii oameni se întreabă anumite lucruri când aud de familii atât de numeroase, voi răspunde în avans pentru cele mai des întâlnite:
•Da, ştim cum se desfăşoară conceperea unui copil ( şi chiar ne place)
•Da, avem televizor
•Nu, nu suntem duşi cu pluta ( decât puţin)
•Da, suntem mereu foarte ocupaţi
•Da, suntem creştini
•Da, am auzit de metode de contracepţie
•Da, sunt toţi ai mei
•Da, au acelaşi tată
•De fapt nu este treaba nimănui dacă avem de gând să mai facem încă un copil, sau nu
•Nu, nu avem nevoie de ajutor din moment ce totul este în regulă
•Da, şi nouă ca părinţi ne rămâne timp liber..câteodată
Chiar dacă mă aflu la a şasea sarcina, am ales să fac un lucru nou şi să merg la un curs despre naştere. Chiar dacă am născut cinci copilaşi, tot am emoţii când mă gândesc la momentul în care va trebui să merg la spital. La cursul acesta vor fi prezentate filmuleţe ce conţin sfaturi de la alte cupluri care au trecut prin experienţa naşterii, sfaturi de la experţi dar şi sfaturi medicale. Am găsit şi grupuri pe Facebook sau alte site-uri pentru mame, însă nu am fost prea mulţumită de sfaturile sau discuţiile văzute acolo, fiindcă de obicei celelalte femei nu îmi împărtăşeau ideile. Aşa că dacă nu eşti mulţumită de informaţiile găsite în mediul online, poţi căuta cursuri unde vei primi informaţii amănunţite, care te vor ajuta să fii mai liniştită în timpul sarcinii.

Articolul precedentOuă cu şuncă la pahar
Articolul următorIngrijirea postnatală, cum să te dezvolţi cu adevărat ca mamă şi femeie

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau