Organismul nostru este format din apă, acesta găsindu-se în corpul nostru de la creier și până la sânge. Aportul de apă de care avem nevoie este procurat din băuturile pe care le consumăm, dar și din alimente.

În momentul în care organismul nostru pierde lichide care nu sunt înlocuite, acesta se deshidratează și, în ciuda faptului că toată lumea consumă apă abia în momentul în care îi este sete, organismul nostru poate fi deja deshidratat în acel moment. Senzația de sete apare atunci când organismul este deja deshidratat, motiv pentru care trebuie să consumăm lichide chiar dacă nu ne este sete.

În afară de senzația de sete și de gură uscată, o deshidratare mai ușoară poate avea ca semne crampele musculare, durerile de cap și o piele uscată, iar o deshidratare mai severă poate fi asociată cu starea de somnolență, amețeli, ritm cardiac crescut și o culoare închisă a urinei.

Citeste si:  Beneficiile consumului de pătrunjel

La copii, gura uscată, somnolența și iritabilitatea, plânsul fără lacrimi și urinare rară pot indica o deshidratare.

Îngroșarea sângelui

Deshidratarea poate îngroșa sângele, iar acest lucru duce la afecțiuni ale rinichilor, Dacă va întrebați cum este posibil acest lucru, trebuie doar să vă imaginați faptul că din lipsa de lichid, rinichii rețin apă, iar senzația de urinare dispare.

Hipertermie

Hipertermia se instalează atunci când temperatura corpului este prea ridicată, iar asta se întâmplă pentru că organismul nu mai are aceeași capacitate de a-și regla temperatura atunci când este deshidratat.

De reținut este faptul că, la copii, deshidratarea apare cel mai des atunci când aceștia se confruntă cu un episod de diaree, iar la adulți, cel mai des apare vara, când corpul nostru pierde mai multe lichide, atunci când suntem bolnavi sau la persoane cu boli specifice, precum diabetul. În aceste situații, se recomandă un consum mai mare de apă, ca să se evite deshidratarea și efectele acesteia.

Citeste si:  Cum să ai grijă de pielea corpului?

În caz de deshidratare severă, este obligatoriu să vă prezentați la medic pentru un tratament adecvat, căci efectele deshidratării severe pot fi devastatoare cum ar convulsiile, pierderea cunoștinței și chiar deces.

Articolul precedent5 Greseli pe care le faci atunci cand aplici fondul de ten
Articolul următorCum recunoaștem o persoană narcisistă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau