alergiile sezoniere

Alergiile sezoniere sunt poate cele mai frecvente afectiuni ale primaverii. Acestea apar datorita sensibilitatii pe care o au anumite persoane la unele substante din atmosfera. Polenul florilor si al arborilor, animalele de casa, mucegaiul si acarieni sunt cei mai intalniti alergeni. Alergia la polen afecteaza un numar tot mai mare de copiii in sezonul de primavara.

Care sunt simptomele alergiei la polen

Persoanele care sunt sensibile la grauncioarele de polen eliberate de florile plantelor, dezvolta de obicei rinita alergica. Netratata, aceasta afectiune poate avea complicatii grave care duc la instalarea astmului bronsic. Copiii care nu sunt tratati corespunzator sunt sensibili, racesc des, iar banalele guturaiuri se pot transforma in bronsite si pneumonii. Alergiile sezoniere pot fi de foarte multe ori confundate cu virozele respiratorii.

Citeste si:  Cum puteți să va faceți singură o rochie?

Cele mai multe persoane care au sensibilitate la polen manifesta simptome ca: ochii rosii, iritati si pleoape inflamate. Au mucoasa nazala congestionata si nu pot respira corect in special noaptea. Nasul curge continuu, din acesta prelingandu-se secretii apoase. Copii care sufera de alergie la polen au tendinta de a-si drege constant gatul (vocea), si de a se scarpina la ochi si in nas. De asemenea copii cu alergii sezoniere manifesta hiper-activitate, iritare si oboseala accentuata. Pot manifesta stari schimbatoare de la un moment la altul si sunt imprevizibili. Scolarii care sufera de alergii sezoniere necontrolate (netratate), nu se pot concentra foarte bine si nu isi pot termina de multe ori activitatile incepute.

Citeste si:  Meloterapia - terapia prin muzică

Cum trebuie tratate alergiile sezoniere

Alergia la polen poate fi confirmata in urma testelor alergologice. Copiii trebuie sa urmeze tratamentele cu antihistaminice recomandate de specialisti. Imunoterapia este o alta solutie eficienta si  de durata, indicata persoanelor care sufera de alergie sezoniera agresiva. La unii copii simptomele de rinita alergica dispar odata cu inaintarea in varsta. Alimentatia corecta si sportul sunt doua elemente importante care ajuta la intarirea sistemului imuntar, astfel ca simptomele alergiei sezoniere sunt reduse.

Articolul precedentAcest truc de doar cinci minute te va ajuta să slăbeşti fără dietă
Articolul următorImportanta jocului in dezvoltarea prescolarilor. Cele mai amuzante jocuri ale copilariei

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau