Pielea hidratata este unul dintre atuurile unei femei frumoase, o piele hidratata, inseamna sanatate, straluceste si atrage privirile tuturor.
Laura Cosoi este una dintre vedetele autohtone care pune mare pret pe hidratarea pielii si acest lucru se vede.

Vedeta ne sfatuieste sa nu omitem din ritualul de frumusete crema de zi si cea de noapte, pentru fata. Tenul necesita o ingrijire sporita si dupa curatare, atat dimineata, cat si seara, este necesar sa il hidratam pentru a preveni aparitia ridurilor si uscarea pielii, care intervine datorita folosiri dese a produselor de machiaj.

Tot pentru a mentine tenul hidratat este nevoie ca acesta sa fie exfoliat odata pe saptamana sau la doua saptamani, pentru a indeparta celulele moarte, astfel crema hidratanta va actiona mult mai in profunzime. Este de asemenea important sa iti cunosti tipul de ten pentru a fi sigura ca folosesti produsele potrivite pentru hidratare. Daca ai un ten gras nu este indicat sa folosesti o crema cu consistenta uleioasa intrucat iti va face tenul si mai gras, daca ai un ten uscat este indicat sa folosesti o crema mult mai hranitoare decat una cu efecte astringente.

Citeste si:  Tratamentul cu anticorpi monoclonali, pentru pacientii cu COVID-19, la mare cautare

Pentru corp este bine sa folosesti lotiuni hidratante cu extracte din plante, care sa ofere in acelasi timp si stralucire pielii tale, cat si protectie. Opteaza pentru cremele hidratante usor nuantatoare, fara coloranti, daca doresti o tenta de bronz pe pielea ta. Un scrub saptamanal iti va indeparta celulele moarte si va face pielea sa arate mult mai tanara si sanatoasa. In final pentru un plus de stralucire poti folosi un pic de ulei de masline pentru a face picioarele sa radieze si sa para mult mai bronzate. Acesta ajuta si la bronzare, cat si la hidratarea pielii.

Daca totusi ai pielea sensibila la razele solare, opteaza pentru crème de corp hidratante cu factor de protectie si vei tine departe de pielea ta arsurile solare.
Un par hidratat se mentine folosind sampoane din substante cat mai naturale, aplicand o masca hidratanta, o data pe saptamana sau cel mai usor, spune Laura, aplicand ulei de cocos pe lungimea parului cu doua ore inainte de spalare. Uleiul de cocos este renumit pentru efectele sale miraculoase asupra parului si poate fi folosit si pe corp, insa tinde sa lase pielea uleioasa.
Daca lipsa hidratarii ti-a afectat unghiile si cuticulele, maseaza-le cu o crema cu acid citric sau cu Vitamina E uleioasa pe care o poti gasi la plafar.

Citeste si:  Catrinel Sandu povesteste despre operatia estetica suferita

Poate, unul dintre cele mai importante sfaturi pentru hidratare, pe care ni le-a oferit Laura, este ca hidratarea vine din interior. Fara o alimentatie echilibrata si bogata in fructe si legume, care sunt pline de vitaminele si mineralele atat de necesare pielii, oricate trucuri exterioare am incerca, vor esua, fara o dieta sanatoasa. Cei mai mari inamici ai pielii sunt fumatul, alcoolul in exces si bronzarea excesiva, este de la sine inteles ca acestea trebuie evitate.
De asemenea nu uita sa iti hidratezi intregul organism band 2 litrii de apa pe zi, cel putin 6-8 pahare. Daca nu esti mare fan apa, hidrateaza-te cu limonada sau ceaiuri, insa nu omite acest lucru daca iti doresti o piele stralucitoare si un corp sanatos.

Articolul precedentAndreea Raicu te invata cum sa-ti mentii tenul tanar cat mai mult timp
Articolul următorAlex Velea si Antonia reteta fericirii

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau