Este important să îți dedici o mică parte din timpul zilei sportului pentru a te relaxa după o zi lungă de muncă. Chiar dacă nu poți face acest lucru în fiecare zi, fă-ți timp pentru sport cel puțin de 3 ori pe săptămână.

Poate te sperie ideea de sport la prima vedere, tocmai pentru că îl percepi ca fiind o activitate care necesită multă energie și ți se pare imposibil ca la sfârșitul zilei să mai fi în stare să te implici activ. De fapt, sportul nu înseamnă neapărat să mergi la sală sau să alergi ca la maraton. Să faci sport, înseamnă să înoți relaxat într-un bazin acoperit, să te dai cu bicicleta cu o prietenă într-o seară răcoroasă de vară sau să mergi în pas alert pe o distanță relativ scurtă de drum.

Ideea de sport nu trebuie să te sperie, mai ales când este vorba despre sănătatea ta, ci trebuie să te facă să vezi în orice activitate ce implică mișcarea, doza de relaxare de care ai nevoie. Desigur, că nu în fiecare după masă sau seară ai dispoziția necesară să faci sport, însă o dată la 3 zile este suficient.

Citeste si:  Sfaturi pentru un bronz natural si sanatos

Pentru a începe săptămâna în forță poți să stabilești ziua de luni pentru alergat, ziua de miercuri pentru mersul cu bicicleta și pe cea de vineri, când se încheie o săptămâna de muncă, o rezervi pentru înot. În acest fel, îți menți un tonus energic pe tot parcursul săptămânii și te pregătești să savurezi intens relaxarea de week-end.

Dacă aceste activități nu se încadrează în sfera ta de interes, nici o problemă. Poți alege să faci orice altceva ce implică mișcarea. Spre exemplu, dacă vrei să faci sport acasă poți opta pentru câteva flotări și genuflexiuni sau alergare pe loc. De asemenea, poți urmări câteva exerciții online în care un antrenor personal te poate îndruma corect. Iar dacă înotul nu este sportul tău preferat, poți să joci tenis, handbal sau fotbal.

Citeste si:  Leurda, planta-remediu la indemana oricui

Orice sport îți face bine atâta timp cât îți pune în mișcare mușchii și îți tonifică corpul. Iar dacă îți place să mergi la sală, este momentul să îți faci un abonament lunar și să profiți din plin de avantajele aduse. Fiecare exercițiu executat corect îți pune în mișcare o anumită parte a corpului și te ajută să ai o formă fizică de invidiat.

Indiferent ce sport alegi să practici important este să fi consecvent și să o faci pe termen lung pentru a simți o stare intensă de bine. Asociază fiecare activitate de sport cu sănătatea și vei fi și mai motivat să nu renunți.

Articolul precedentÎnvață o limbă străină chiar și fără profesor
Articolul următorEste buna cafeaua pe stomacul gol?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau