Dă o strălucire sănătoasă pielii tale, incluzând aceste alimente în dietă.
Superalimentele sunt cele bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi, amino acizi, enzime şi alţi nutrienţi esenţiali cu rezultate benefice asupra sănătăţii. Au mai multe lucruri bune per calorie decât alte tipuri de mâncare (sau altele care nu au deloc) care au proprietăţi dăunătoare. Iar când vine vorba despre piele, următoarele 10 se află în topul celor pe care ar trebui să le mănânci.

Brocoli – aliment anti-îmbătrânire
Brocoli face parte din categoria “mănâncă-l că e sănătos”, este unul dintre cele mai bogate alimente în nutrienţi de pe pământ. Are proteine, calciu, fibre, vitaminele A, C şi K, un fitoestrogen care s-a dovedit că ajută în cazul abilităţii cognitive şi unul dintre elementele care, cel puţin în cazul studiilor efectuate pe animale, a reparat daunele provocate de îmbătrânire, asupra ţesuturilor şi organelor.

Afinele – aliment anti-îmbătrânire
Afinele au fost plasate în topul superalimentelor, deoarece au antioxidanţi care îmbunătăţesc absorbţia oxigenului, adică atacă efectele îmbătrânirii chiar de la baza lor şi încetinesc acest proces, protejând corpul contra distrugerii celulare. Studiile, deşi puţine, susţin că anumite substanţe din afine ajută la diminuarea inflamaţiilor, acestea fiind asociate cam oricărei boli de bătrâneţe.

Somonul – aliment anti-îmbătrânire
Este una dintre cele mai bune surse de acizi graşi Omega3, care contribuie la scăderea colesterolului, previn trombocitele să se lipească de pereţii arterelor, scad inflamaţia, riscul de accident vascular şi previn infarctul. Somonul are multe proteine, este o sursă de fier şi are un nivel scăzut de mercur, una dintre grijile principale ale celor care iubesc carnea de peşte. Unele vedete s-au lăudat că prin consumul de somon au reuşit să arate mai tinere cu 12 ani şi deşi destule apelează la estetician, cu siguranţă şi acest tip de peşte le-a ajutat mult să îşi menţină un aspect plăcut al pielii.

Citeste si:  Noi studii arata de ce este periculoasa diagnosticarea intarziata a convulsiilor focale

Migdalele – aliment anti-îmbătrânire
Migdala (cât şi alunele şi fisticul) este un aliment despre care se ştie că reduce colesterolul rău. La fel ca şi brocoli-ul, migdalele conţin un antioxidant care se presupune că luptă contra daunelor cauzate de radicalii liberi. Conţin multe fibre, fotochimicale, care ar putea avea efecte în lupta contra cancerului şi arginină, un precursor al hormonului de creştere. Însă conţin şi destul de multe calorii, aşa că ai grijă la cât de multe mănânci.

Spanacul – aliment anti-îmbătrânire
Spanacul nu îţi va face muşchii să se umfle la fel ca ai lui Popeye, însă este o sursă bogată în componenţi ce întăresc sistemul imunitar şi care luptă contra cancerului.

Fasolea – aliment anti-îmbătrânire
Fasolea este şi ea în acest top, deoarece este foarte bogată în fibre solubile, care au fost asociate unui risc mai scăzut de boli de inimă, diabet şi de anumite tipuri de cancer. Reduc colesterolul şi scad nivelul de glucoză din sânge, scad tensiunea arterială şi inflamaţia.

Cartofii dulci – aliment anti-îmbătrânire
Cartofii dulci, prin conţinutul lor de vitamina A (bună pentru piele şi ochi), de antioxidanţi şi potasiu, care ajută la diminuarea efectului sodiului asupra presiunii arteriale şi a slăbirii oaselor, sunt adevărate bombe nutritive. Dacă te-ai obişnuit să îi vezi numai prin filme, acum ai posibilitatea să îi găseşti şi la noi în hipermarket şi merită să îi încerci, deoarece nu degeaba sunt incluşi în topul acestor superalimente.

Citeste si:  Tratamente naturale pentru astm. Remedii naturale si tehnici pentru simptomele asmului.

Iaurtul grecesc – aliment anti-îmbătrânire
Acest tip de iaurt, care este mai cremos şi mai dens, are de trei ori mai multe proteine decât iaurtul obişnuit. Este bogat în calciu, la fel ca şi laptele (însă poate fi tolerat şi de persoane cu intoleranţă la lactoză) şi este plin de culturi active, adică este bine să îl consumi deoarece este plin de bacterii. Dar cu siguranţă bune, cele care ajută intestinele să îşi menţină sănătatea.

Quinoa – aliment anti-îmbătrânire
Quinoa este singura cereală prezentă în acest top. Este plină de proteine, fibre şi fier. În afară de asta, cei de la Nasa au ales-o ca hrană pentru astronauţi, deoarece este alimentul care de unul singur conţine cei mai mulţi nutrienţi esenţiali vieţii. Asta se traduce prin faptul că aceste seminţe conţin toţi amino acizii esenţiali şi ca atare sunt o proteină completă şi nu prin faptul că acestea conţin toţi nutrienţii necesari pentru a te menţine în viaţă.

Merele – aliment anti-îmbătrânire
În încheierea listei, este vedeta din zicala “un măr pe zi ţine doctorul departe”, venind la pachet cu fibre ce reduc colesterolul şi menţin inima sănătoasă (mănâncă şi coaja şi cumpără doar mere organice) şi cu antioxidanţi ce luptă împotriva radicalilor liberi.

Articolul precedent10 alimente bogate în grăsimi pe care ar trebui să le mănânci mai des, conform nutriţioniştilor
Articolul următor9 alimente care îţi calmează nervii (şi mintea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau