Acesta este un program de reducere a greutatii conceput de Andrea Albright si detaliat in cartea cu acelasi nume. Fata de alte diete, acest program include atat sfaturi pentru scaderea in greutate dar si explicarea aspectelor emotionale, mentale si spirituale ale procesului de slabire, precum si efectele impactului privarii de alimente asupra corpului. Pentru ca orice procedeu de slabire implica o reducere a numarului de calorii si a gamei de alimente permise, tratarea aspectului psihologic reprezinta o latura importanta si de nelipsit, potrivit opiniei autoarei. Aceasta carte este scrisa pentru femei, avand in vedere propria experienta in obtinerea greutatii dorite, precum si din studiile asupra stilurilor de viata persoanelor aflate sub dieta. De altfel, denumirea completa a cartii este „ How to lose weight by feeding and nourishing your spirit”, in traducere ”Cum sa slabesti prin hranirea si tratarea spiritului”, fiind o carte comercializata in format electronic, bestseller in vanzarile de pe internet in ultimii 5 ani.

Continutul dietei Amazing Body Now

Programul de slabit Amazing Body Now este format din 4 piloni ai pierderii in greutate, toti avand aceeasi importanta in vederea atingerii greutatii propuse si mentinerii sanatatii. Acestia sunt:

  1. Corpul: dieta si exercitii
  2. Mintea: vointa si dialog interior
  3. Emotii: motivatie si buna dispozitie
  4. Spirit : descoperirea eu-lui interior
Citeste si:  Dieta alternativa - The Alternate Day Diet

Dieta ce face parte din acest program are ca scop pierderea in greutate, restabilirea metabolismului corect si mentinerea unui nivel ridicat de energie pe parcursul zilei. Recomandarile din cadrul programului de dieta includ consumul a 5 sau 6 mese pe parcursul zilei, cu un continut redus de alimente, ce trebuie sa asigure o satietate de pana la 80%. Alimentele recomandate a se consuma sunt fructele, legumele, oua, peste, fructe de mare, piept de pui, semintele, cereale integrale, nuci, avocado, ciocolata neagra si proteine usoare, evitandu-se alimentele procesate. Se precizeaza ca prin consumul a 6 mese pe zi cu alimente sanatoase, se elimina starile de infometare si se mentine echilibrat nivelul de zahar din sange. Din punct de vedere spiritual, autoarea Andrea Albright precizeaza diferentele intre formularea gresita a dorintei de a slabi, ce poate avea efecte psihice negative, fata de o atitudine  pozitiva generata de o gandirea corecta asupra propriului corp. Astfel, ideea de a urma o dieta pentru a slabi poate imprima ganduri de repulsie fata de propriul corp, care numai prin privare de hrana poate deveni placut sau atragator. Propunerea autoarei este de a porni o dieta cu gandul de a deveni sanatos si nu slab, prin imbratisarea unui stil de viata si alimentar sanatos ce va avea efecte si asupra energiei, bunei dispozitii si longevitatii. Dorinta de a avea o viata mai buna si sanatoasa, va duce implicit si la obtinerea unei greutati corespunzatoare, fara a adauga stresul aferent atingerii greutatii dorite pe parcursul dietei. Practic acesta este un program de revenire la o viata sanatoasa, slabirea fiind un efect sigur si garantat oricui. Exercitiile fizice recomandate de acest program sunt mai mult legate de relaxarea muschilor, avand la baza yoga, precum si ore de dans sau activitati sportive de grup. Esenta activitatilor sportive este efectuarea lor din placere, fara a se impune o obligativitate ce streseaza si poate reduce pe termen lung efectuarea lor.

Citeste si:  Dieta Ali Vincent

Beneficiile si dezavantajele programului Amazing Body Now

Ca avantaje asupra sanatatii, acest program incurajeaza alimentatia sanatoasa, exercitiile fizice, asigura suportul emotional necesar in perioadele de dieta, accentuand dialogul cu latura interioara a sinelui si obtinerea unui stil de viata sanatos si corect pe termen lung. Dezavantajele acestui program constau in faptul ca este accesibil contracost in format electronic, si nu include un program fix de dieta cu meniuri impuse, folositor anumitor persoane.

Articolul precedentDieta pentru un abdomen sexy (Dieta Ayurvedica)
Articolul următorDieta prin care poti slabi 1 kg pe zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau