Pentru sanatatea voastra, este bine sa beti cel putin 2 litri de apa pe zi. Cu toate acestea, exista intrebarea: „Apa minerala este la fel de hidratanta ca apa plata?”.

Intr-un articol anterior am povestit despre care este cea mai sanatoasa apa pentru noi si copiii nostri, ar astazi discutam despre diferenta dintre apa minerala si apa plata.

Care sunt beneficiile apei minerale, ce contraindicatii exista si ce proprietati are aceasta apa gustoasa putem citi chiar in randurile de mai jos.

Apa minerala versus apa plata

Apa carbogazoasa, intalnita si sub denumirea de apa minerala, este o bautura ce contine apa si dioxid de carbon. Cu toate acestea, exista mai multe tipuri de apa minerala:

Apa minerala: Apa minerala pe care o consumam cel mai des este aceea careia ii este adaugat dioxidul de carbon in mod artificial. Procesul de adaugare a dioxidului de carbon in apa nu este unul tocmai sanatos si poate cauza cresterea aciditatii si tensiunii arteriale.

Citeste si:  Trucuri care să te ajute să treci prin iadul numit perimenopauză

Apa minerala naturala carbogazoasa: Apa minerala naturala carbogazoasa este o apa benefica pentru organism, mai ales in cazul in care suferi de o lipsa de calciu si magneziu. Cu toate acestea, recomandarea este ca aceasta apa sa fie consumata intensiv doar pe o perioada de timp pentru ca organismul sa se refaca in mod natural.

Mai mult decat atat, apa minerala naturala carbogazoasa este cunoscuta pentru faptul ca sustine efortul in timpul orelor de antrenament si te ajuta sa te hidratezi. Prin transpiratie, organismul elimina apa si saruri minerale. Din acest motiv, consumarea apei minerale este recomandata atunci cand vine vorba de antrenamentele intense.

Sifon: Desi este popular, sifonul nu este indicat pentru organismul nostru. Acesta contine doar apa si acid, fiind un produs care poate cauza rinichilor atunci cand este consumat pe termen lung.

Apa tonica: Apa tonica contine chinina, un ingredient obtinut din scoarta arborelui de chinina. Aceasta substanta ii ofera apei tonice acel gust amarui, gust ce este mascat de indulcitori sau alte arome. Apa tonica trebuie consumata doar ocazional, fiind o apa ce contine atat substante nesanatoase, cat si calorii.

Citeste si:  Ghidul femeii însărcinate la locul de muncă

Concluzia? Ne putem bucura de proprietatile benefice ale apei minerale doar daca aceasta este natural carbogazoasa. Din pacate, nu multe ape imbuteliate sunt natural carbogazoase, insa pe acelea trebuie sa le cautam pentru ca sunt cele mai sanatoase.

Apa plata este recomandata pentru persoanele care au probleme cu rinichii, find o apa ce nu afecteaza deloc sanatatea.

Cu toate acestea, apa minerala si apa plata pot fi baute alternativ pentru ca ele iti hidrateaza organismul la fel de bine. Ofera-i corpului tau cantitatea zilnica de apa de care are nevoie (2-3 litri de apa pe zi), indiferent ca vorbim de apa minerala natural carbogazoasa sau de apa plata.

Atunci cand alegi apa minerala, nu uita sa cauti apa care este natural carbogazoasa, nu contine zahar si nici indulcitori sau arome adaugate.

Articolul precedentRetete de paine pentru desert – Paine cu banane si friganele
Articolul următorFă jucării de lemn acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau