Germenii de varza rosie sunt bogati in enzime, antoxidanti, vitamine (A, C, E, U) , minerale (iod, sulf, potasiu, magneziu, fier) si au un numar foarte redus de calorii. Sunt alimente foarte complexe care ajuta organismul in numeroase moduri. Pot fi crescuti in casa si ofera savoare preparatelor culinare.

Efectele benefice ale germenilor de varza rosie

  1. Vitaminizeaza si mineralizeaza organsimul. Deci sunt de mare ajutor la inceput de primavara cand organismul este lipsit de putere si vitalitate. Consumul de germeni de varza rosie previne instalarea starii de oboseala, astenie si depresie.
  2. Imbunatatesc digestia, functiile hepatice si intestinale. Germenii contin cele mai pure substante antioxidante, iar ficatul este principalul organ care beneficiaza din abundenta de acestea. Ajuta la scaderea colesterolului din sange si reduc trigliceridele.
  3. Enzimele care se gasesc in germenii de varza rosie impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Favorizeaza regenerarea celulara si mentin in stare impecabila tesuturile netede.
  4. Continutul ridicat de minerale are efect depurativ asupra sangelui. Deci consumul de germeni de varza rosie ajuta la inmultirea globulelor rosii.
  5. Germenii de varza rosie ajuta la indepartarea kilogramelor nedorite. Sunt un aliat de nadejde in curele de slabit.
Citeste si:  Bucură-te de soare, de ploaie dar și de vânt

Cum pot fi consumati germenii de varza rosie

Pot fi introdusi in sucuri, shake-uri si smoothie-uri cu legume.  Adaugati direct in storcatorul de fructe sau in blander, impreuna cu frunze de spanac, tulpini de telina si rosii, sunt transformati in bauturi satioase, delicioase cu efecte minunate asupra organismului.

Germenii de varza rosie sunt ingredientul secret al salatelor cu gust desavarsit. Verdeturile proaspete, germenii si  legumele de primavara pot fi usor transformate in super-preparate care ajuta la buna functionare a organismului.

Pot inlocui frunzele de salata din sandwich-urile de pranz pe care le iei cu tine, sau le oferi copilului in pachetul de scoala. Ofera o savoare placuta preparatului si in acelasi timp un plus de vitamine, minerale si antioxidanti.

Citeste si:  Fă sport și relaxează-te

Sunt ingredientele cheie care transforma supele reci in delicii culinare. Germenii de varza rosie ofera un gust aparte, o aroma mai intensa si mai delicioasa preparatelor reci.

Articolul precedent7 trucuri legate de sarcină pe care aş fi vrut să mi le împărtăşească cineva
Articolul următorImportanta curelor de detoxifiere. Alimente care ajuta la curatarea organismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau