Zic multi ca un mar pe zi, il tine pe doctor departe. Dar ce spui de o farfurie cu oua sau un iaurt la micul dejun, in fiecare zi? Daca acelasi mic dejun, in fiecare zi, poate parea plictisitor, o burtica plina cu aceeasi mancare, te poate face o persoana mai buna.

Am descoperit cateva informatii surprinzatoare despre modul in care un bol de ovaz zilnic este primul pas pe scara succesului.

Vei avea mai mult timp liber


Cate minute, sau poate chiar ore, iti ia sa decizi ce mananci la micul dejun? Desi poate parea a face parte din rutina ta de zi cu zi, luarea unei decizii cu privire la ceva iti poate lua mai mult timp decat ti-ai putea da seama.

Cand mananci acelasi mic dejun zilnic, nu pierzi timpul intrebandu-te sau luand decizii – in plus, probabil ca vei putea sa-l pregatesti cu o seara inainte, astfel incat nu va trebui sa iti faci griji cu privire la ce vei manca maine dimineata.

Ii permiti creierului sa se gandeasca la lucruri mai interesante.


Te-ai intrebat vreodata de ce Steve Jobs a purtat intotdeauna o helanca sau de ce Mark Zuckerberg ramane in sfera paletei de culori gri?
Pentru ca o astfel de abordare ne face mai productivi. Faptul ca nu trebuie sa te gandesti ce vei purta sau ce mananci la micul dejun iti permite sa te concentrezi asupra lucrurilor cu adevarat importante si asupra listei cu lucrurile pe care trebuie sa le faci in acea zi.

Citeste si:  9 simptome ale dezechilibrului hormonal care iti distrug aspectul

Corpul tau nu rateaza prima doza de nutrienti


Daca micul dejun este un castron cu fulgi de ovaz, o omleta simpla sau o portie de fructe proaspete, iti vei energiza corpul cu mancare sanatoasa. Aceste exemple de mic dejun bogate in nutrienti sunt o modalitate excelenta de a incepe dimineata si te pot ajuta sa te alimentezi cu energie pentru a avea o minunata zi, ceea ce nu se poate spune despre un castron cu cereale cu zahar.

Vei pierde cateva kilograme


Cercetarile au aratat ca daca vei consuma acelasi aliment in fiecare zi vei pierde in greutate. Cand ai aceeasi mancare in fiecare zi, ai mai mult control asupra a ceea ce introduci in corp, astfel incat sa eviti zaharul si grasimile, care in cele din urma pot reduce consumul de calorii si vor creste greutatea corporala.

Citeste si:  Cate cani de cafea poti bea zilnic?

Cheltuieli mai mici cu mancarea


Daca micul dejun este format doar din faina de ovaz, lapte si un pic de indulcitor, banii tai cheltuiti pe acesta vor fi foarte putini. Stiind ce vei manca in fiecare zi a saptamanii iti permite sa faci o lista cu produsele alimentare mai exacta, care, potrivit expertilor, este cheia ramanerii in buget cand mergi in supermarket. Nu vei putea doar sa controlezi cheltuielile, dar vei observa ca fara atatea optiuni vei avea mai multi bani in portofel.

Te antrenezi pentru a intra intr-o rutina


A face ceva zilnic se transforma intr-un obicei. Obiceiuril bune sunt cele necesare pentru a prospera in aceasta lume si a avea succes. Ceva la fel de simplu ca o farfurie zilnica cu oua poate face minuni in conditionarea corpului si a creieruui pentru a se adapta la alte obiceiuri bune. Actrita si mama Jennifer Garner bea un smoothie zilnic la micul dejun si a inceput cu el din 2018 pentru rolul ei din filmul Peppermint. Ea continua acest regim pentru a se mentine in forma si a profita de toate beneficiile nutritionale.

Articolul precedentSe poate intarzia cu a doua doza de vaccin COVID-19?
Articolul următorVaccinul Moderna asigura protectie pentru cel putin 6 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau