Marea Moarta este un lac (mare inchisa) sarat, cu tarmul impartit la Iordania, Israel si Cisiordania. Marea Moarta are cea mai sarata apa din lume, cea mai mare concentratie de brom, este lacul hipersalin cel mai adand de pe pamant, 306 metri. Atentie, linia apei este la peste 400m sub nivelul marii. Se spune ca apele Marii Moarte sunt de 10 ori mai sarate decat cele ale oceanelor. Din cele mai vechi timpuri, Marea Moarta a fost locul ideal unde veneau mii de oameni sa trateze afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazis-ul.

Oamenii care au avut sansa sa intre in Marea Moarta au raportat o piele mai neteda, mai hidratata si cu mai putine inflamatii. Aceasta putere vindecatare explica de ce sarurile din Marea Moarta sunt un tratament destul de folosit si util pentru psoriazis.

Iata ce trebuie sa stii despre sarea din Marea Moarta, de ce sunt atat de populare, beneficiile pe care le au asupra persoanelor cu psoriazis, cercetarile realizate, precum si cum sa utilizezi sarurile de la Marea Moarta intr-un mod eficient si sigur.

Despre sarurile din Marea Moarta

Sarurile din Marea Moarta contin minerale care imbunatatesc sanatatea si aspectul pielii, parului si unghiilor. Au existat numeroase studii care au demonstrat o legatura intre sarea Marii Moarte si vindecarea bolilor de piele, inclusiv psoriazisul.

Fiind cel mai sarat lac din lume, sarea de Mare Moarta contine pana la de 10 ori mai multe minerale decat sarea de mare. Se spune ca aceste minerale sunt utile in curatarea, detoxifierea si refacerea corpului, in special a pielii si a muschilor.

Mineralele continute de sarurile din Marea Moarta care ajuta sanatatea pielii sunt urmatoarele:

Magneziu: este excelent pentru detoxifierea si curatarea pielii. Magneziul din sarea Marii Moarte ajuta metabolismul celular si vindeca pielea deteriorata si inflamata.

Calciu: ajuta la regenerarea pielii, la pastrarea hidratarii pielii si la stimularea productiei de antioxidanti. Antioxidantii protejeaza pielea si incetinesc productia de radicali liberi. Radicalii liberi dauneaza pielii sanatoase, in timp ce antioxidantii ajuta pielea sa se protejeze.

Zinc: la fel ca si celelalte minerale din sarea de la Marea Moarta, ajuta la vindecarea, intretinerea pielii si la protejarea celulelor implicate in crearea colagenului,

Potasiu: mentine pielea hidratata si reduce inflamarea pielii.

Bromura: este recunsocuta pentru calmarea pielii, relaxarea muschilor si nervilor.

Aceste minerale pot patrunde adanc in piele oferind beneficii prelungite, inclusiv efecte hidratante. Datorita acestei compozitii bogate in minerale, sarurile din Marea Moarta au devenit faimoase pentru proprietatile lor de vindecare, in special pentru efectul de vindecare ce il au asupra afectiunilor pielii si aici ma refer la psoriazis.

Cristale de sare din Marea Moarta

Beneficiile sarurilor din Marea Moarta asupra psoriazisului

Evident, nu toata lumea poate merge la Marea Moarta pentru a se scalda in apele sale minunate si pentru a profita de ameliorarea psoriazisului. Cu toate acestea este posibil sa obtineti un efect similar folosind produse realizate din sarurile din Marea Moarta.

Beneficiile utilizarii produselor din Marea Moarta, ca remediu pentru psoriazis, sunt:

Exfoliere: sarurile din Marea Moarta sunt granuloase si sunt incarcate cu calciu si sodiu. Acest lucru le face perfecte pentru indepartarea pielii moarte si groase, a murdariei si bacteriilor.

Beneficii antiinflamatorii: placile rosii, fulgii si durerile articulare asociate psoriazisului sunt rezultatul inflamatiei continue. Un beneficiu important al sarurilor de la Marea Moarta pentru sanatate este ca acestea sunt bogate in agenti antiinflamatori, inclusiv zinc si bromura. Acest lucru inseamna ca ajuta la reducerea inflamatiei in tot corpul.

Proprietatile antiinflamatorii ale sarurilor din Marea Moarta pot favoriza, de asemenea, circulatia sangelui pentru a infuza oxigen proaspat in celulele pielii astfel reducand inflamatia responsabila de durerea pielii, mancarime si alte simptome ale psoriazisului.

Efect hidratant: magneziul, potasiul, sodiul si calciul din sarea de la Marea Moarta ajuta la hidratarea pielii. Acest lucru este important, deoarece pielea uscata este mai susceptibila la eruptiile psoriazisului.

Permeabilitatea pielii: mineralele prezente in sarurile Marii Moarte fac pielea mai permeabila, permitand cremelor sa patrunda mai eficient in straturile profunde ale pielii.

Ucide bacteriile si ciupercile: bacteriile si ciupercile sunt responsabile de multe dintre problemele pielii asociate cu psoriazisul. Mineralele din Marea Moarta pot crea un mediu in care este mai greu sa supravietuiasca aceste substante nocive.

Citeste si:  Super beneficiile căpşunelor asupra sănătăţii
3 luni de utilizare a sarii de la Marea Moarta

Ce spun cercetarile despre sarea din Marea Moarta

Un studiu din 2010 privind balneofototerapia sincrona (sBPT) -o terapie care include fototerapia si, de asemenea, simuleaza conditiile de tratament din Marea Moarta (de obicei printr-un spa) – vizeaza cat de eficient a fost acest tratament pentru psoriazis, in special in comparatie cu fototerapia UVB.

Ceea ce au descoperit cercetatorii a fost ca, practica clinica de rutina sBPT a fost de fapt mai eficienta decat fototerapia singura cu aproximativ 35 de tratamente, iar rezultatele au tinut 6 luni. In plus, ambele tratamente au fost considerate obtiuni sigure pentru trataea psoriazisului.

Beneficii aditionale ale sarii din Marea Moarta

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit sarea din Marea Moarta pentru a trata natural o multime de boli. Fata de beneficiile pentru piele pentru persoanele care sufera de psoriazis, sarea din Marea Moarta prezinta beneficii pentru sanatate si frumusete.

Remediu pentru Ameliorarea durerilor musculare cu sare din Marea Moarta

Baia in apa sarata a Marii Moarte poate facilita absorbtia mineralelor de catre organism, avand proprietati care vor favoriza repararea partilor obosite si deteriorate ale corpului. Acestea sunt articulatiile, muschii, ligamentele si tendoanele.

O mare parte dintre studiile asupra efectului sarurilor din Marea Moarta asupra bolilor reumatice se intoarce in urma cu 10 sau mai multi ani. Majoritatea studiilor au confirmat ca durerile articulare si musculare, umflarea si rigiditatea pot fi imbunatatite prin baile cu apa calda care contin aceste saruri.
Studiile mai vechi noteaza ca acest lucru se datoreaza mineralelor care imbunatatesc circulatia sangelui, ceea ce poate reduce inflamatia. Aceste saruri au, de asemenea, proprietati puternice detoxifiante si relaxante generale. Atunci cand sunt utilziate in apa calda, mineralele sunt absorbite mai bine de piele, astfel incat organismul sa poata primi mai multe beneficii pentru sanatate.

O revizuire sistematica a studiilor din 2012 a confirmat ca baia in sarurile din Marea Moarta a fost sigura si ca sarurile din Marea Moarta au fost utile pentru gestionarea inflamatiei si durerii in numeroase boli reumatice, inclusiv artrita reumatoida (RA). RA este o boala inflamatorie autoimuna cunoscuta pentru atacul articulatiilor si ale altor tesuturi ale corpului.

Sarea din marea moarta are efect anti-imbatranire

Remedii de frumusete cu sare din Marea Moarta

Cercetarile privind efectul de anti-imbatranire al sarurilor din Marea Moarta, sunt vechi dar viabile deoarece o mare parte nu au fost discreditate. Efectele sarurilor din Marea Moarta pe piele sunt: exfolierea, hidratarea si detoxifierea, iar acest lucru se poate traduce intr-o piele mai tanra cu aspect radiant.

Sarea de mare ajuta sa dormi mai bine

O baie cu sare din Marea Moarta inainte de culcare te va ajuta sa dormi bine. Acest lucru este efect al faptului ca sarea contine magneziu ce are un rol important in ciclurile somnului.

Tratamentul cu sare de mare te elibereaza de stres

Multi oameni cred ca baile calde sunt doar relaxante dar imaierea cu apa care contine sare din Marea Moarta ofera de fapt ameliorarea stresului. Aceste saruri sunt considerate un relaxant natural al muschilor si se datoreaza in principal prezentei magneziului. Efectul detoxifieant poate promova de asemenea ameliorarea stresului

Sarea din Marea moarta ajuta la sanatatea parului

Exista putine spre deloc cercetari care sa sutina teoriile conform carora sarea din Marea Moarta poate imbunatati calitatea parului. Dar se pare ca exista multe produse pentru par care contin aceste saruri. Merita sa incerci.

Efectele sarurilor din Marea Moarta asupra parului sunt:
– volum si revitalizare;
– furnizare de substante nutritive foliculilor parului pentru a reduce caderea parului;
– reduce caderea parului atunci cand sarea este aplicata pe scalp imbunatatind circulatia si stimuland radacinile firelor de par
– detoxifiere si curatarea pentru a restabili echilibrul celular si a reduce uleiul si matreata scalpului

Daca acest beneficii pretinse ale sarurilor din Marea Moarta pot fi confirmate, atunci utilizarea produselor pentru par care contin saruri din Marea Moarta poate fi foarte utila pentru persoanele care sufera de psoriazis la nivelul scalpului, un tip de psoriazis care provoaca leziuni pe scalp, gat si urechi.

Sarea din Marea Moarta pentru sanatatea unghiilor

Imbaierea unghgiilor in apa calda care contine saruri din Marea Moarta se crede ca intareste unghiile si inmoaie cuticulele si pielea din jurul unghiilor. In plus, pe langa intarirea unghiilor, continutul bogat in minerale din sarurile Marii Moarte poate face unghiile mai albe si mai stralucitoare.

Citeste si:  Importanța ChatGPT în medicină

Inmoaie unghgiile cel mult 10 minute in apa cu sare din Marea Marta si nu uita sa folosesti dupa aceea o crema hidratanta pentru maini.

Evident, produsele folosite pentru a imbunatati sanatatea ughiilor care contin saruri din Marea Moarta sunt benefice pentru psoriazisul unghiilor.

Reducerea celulitei si a retentiei de apa

Tratament pentru celulita cu sare din Marea Moarta

Sarea din Marea Moarta contine potasiu care gestioneaza retentia de apa in organism cand este folosita la bai si dusuri. Baia cu saruri din Marea Moarta poate ajuta organismul sa scape de toxinele care au ramas prinse la suprafata pielii si au provocat celulita. Rezultatul este o piele mai fina.

Celulita rezulta prin: spargerea depozitelor de grasime in straturile interioare ale pielii care s-au ridicat la suprafata si au creat un efect de scobire a feselor, coapselor si spatelui.

Unele, dar nu toate, beneficii pentru sanatate ale sarurilor din Marea Moarta au fost studiate si confrmate pentru gestionarea si tratarea unei varietati de afectiuni. Trebuie sa te consulti intotdeauna cu medicul tau inainte de a utiliza orice tratament nou pentru gestionarea unei stari de sanatate.

La ce anume trebuie sa fim atenti

Nu este nevoie sa mergi la Marea Moarta pentru a profita de proprietatile miraculoase de vindecare ale sarurilor sale. Poti cumpara saruri autentice de la Marea Moarta local sau online. De asemenea, poti programa un tratament terapeutic la Marea Moarta la un centru spa care ofera acest serviciu. Evident exista multe produse care contin sare din Marea Moarta disponibile pentru utilziare pe piele si pe par.

De exemplu, un sampon care contine saruri de la Marea Moarta poate ajuta la gestionarea inflamatiei, a mancarimilor, a eliminarii fulgilor psoriazisului. Daca te speli pe picioare cu sare din Marea Moarta poti scapa de solzii psoriazisului si vei avea picioarele netede si moi. Sarurile din Marea Moarta pot fi gasite si in exfoliante, sapunuri de paie si lotiunile corporale, precum si in cremele de piele.

Asigura-te de faptul ca alegi acea sare de la Marea Moarta care a fost curatata de substante toxice pentru a avea beneficii mai puternice. Cel mai bun mod prin care te poti asigura de acest lucru este sa citesti eticheta si sa te asiguri ca este sare de la Marea Moarta rafinata. Daca vei cumpara saruri de baie, asigura-te ca au o culoare alba naturala si sunt importate din locatii din apropierea Marii Moarte adica din Israel sau Iordania.

Cum sa folosesti corect sarea de la Marea Moarta ca remediu

Exista o multime de modalitati prin care poti utiliza produsele pentru piele care contin sare de la Marea Moarta pentru a te bucura de beneficiile sale de vindecare ale psoriazisului.

Ca baie: adauga pana la 2 cani de sare de la Marea Moarta in apa calda. Stai in cada timp de 15 minute pentru a slabi solzii psoriazisului, pentru a reduce mancarimea si inflamatia cauzata de psoriazis.

Ca scrub pentru picioare: adauga o mana de saruri de la Marea Moarta in apa calda pentru a pregati scrubul relaxant pentru picioare. Granulele vor curata murdaria si pielea moarta, lasand picioarele netede.

Ca exfoliant pentru fata: dizolva o mana de sare de la Marea Moarta intr-un bol cu apa calduta si amesteca usor apoi spala-te pe fata cu solutia obtinuta pentru a elimina murdaria, sebumul si ielea moarta. Fata ta va fi moale si revitalizata.

La dus: pastreaza un borcan cu sare de la Marea Moarta pentru a-l folosi ca exfoliant pentru corp. Cu putina sare pe mana manseaza gatul, umerii, bratele si picioarele apoi clateste pentru a elimina murdaria, solzii si a reduce inflamatia si mancarimea cauzate de psoriazis.

Siguranta si precautii
Apa calda si sarea din Marea Moarta sunt in general sigure pentru majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, este o idee buna sa luati cateva masuri de precautie inainte de a va inmuia pielea cu saruri de baie.

Articolul precedentCe este Remdesivir? Tratament impotriva coronavirus?
Articolul următorNoile studii arata ca turmericul poate fi un remediu pentru durerea genunghilor, osteoartrita

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau