Toți ne confruntăm uneori cu stări melancolice. Dăm vina pe vreme și ne odihnim gândurile în palme.  Închiși între patru pereți ne afundăm în gânduri și parcă așteptăm o vestă de salvare de pe malul celălalt. Luăm depresia în brațe și ne plângem amarul. Umplem cabinetele medicilor psihologi și credem că doar nouă ni se întâmplă. Ne complacem în hainele omului lovit din toate părțile de soartă și așteptam ca cineva din exterior să ne trezească la realitate. Tabloul perfect al omului contemporan: un suflet gol ce-și poartă hainele pe străzi pustii. Nu, mulțumesc. Eu nu port haine care nu sunt în trend. Și-am auzit că fericirea-i scumpă. Merg să îmi cumpăr o porție.

Eu vreau ciocolată. Porție dublă chiar. Și poate și-un vin. Roșu ca sângele ce-mi clocotește prin vene și îmi amintește că sunt un om viu.Că am acolo, ascunsă bine în cutia toracică, o mașinărie care bate neîncetat. Și care mă face să iubesc și să mulțumesc Cerului că m-am întâmplat. Acum, aici și poate și acolo. Iubesc prea mult viața asta colorată că să o pictez în non-culori. Iubesc prea mult să respir aerul libertății decât să mă sufoc între ziduri. Iubesc prea mult. Iubesc. Și mă doare sufletul când văd că-n goana vieții pierd cei mai frumoși ani. Dar am auzit eu cândva că înțelepciunea vine odată cu anii. Păi, dacă-i așa, atunci nu mă plâng. Mai adun înțelepciune la inventarul vieții.

Citeste si:  Viaţa în cazul unui divorţ

Azi am fost să îmi cumpăr fericire. Mi-am luat ciocolată. Suntem copii în pantofi de adulți și mereu așteptăm surpriza dulce de la final. Așa că, dacă ai o zi mai puțin bună, cumpără-ți ciocolată. De ce ciocolată? Pentru că ciocolata e alimentul fericirii. Iar eu sunt un om fericit. Dacă nu mă crezi îți las aici câteva beneficii:

  1. Alungă tristețea și ne oferă energie.
  2. Secretă endorfine cu rol analgezic.
  3. Conține o sursă foarte mare de antioxidanți.
  4. Reduce riscul de boli cardiovasculare
  5. Protejează pielea împotriva soarelui
  6. Îmbunătățește activitatea cerebrală și ajută la îmbunătățirea funcțiilor cognitive
  7. Ameliorează simptomele sindromului premenstrual datorită procentului mare de magneziu pe care îl conține
Citeste si:  Idei practice pentru a te binedispune

Și uite-așa, depresiei îi poți spune “PA”.  Decât să umpli holurile asteptand un răspuns elaborat din partea unui specialist, mai bine încearcă acest remediu natural. Nu e deloc costisitor, iar efectul general e garantat. Fericirea clar se va ține scai de tine. 2-3 bucățele de 2 ori pe săptămână, nu afectează silueta, așa că, poți încerca.

Lăsând gluma deoparte, încearcă să te bucuri de micile bucurii pe care viața ți le oferă și caută să ieși din zona de confort. Stările anxioase sunt cauzatoare de multe probleme în organism. Și,drept vorbind, cred că sănătatea e cea mai de preț comoară. Ai grija de tine pentru a avea grijă de ceilalți. Și cumpără-ți ciocolată.

Articolul precedentUleiul de lavanda – Beneficii, proprietati si modalitati eficiente de folosire
Articolul următor3 retete de dulciuri fara lactoza

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau