Părul foarte lung este frumos dar pentru a crește ai nevoie de efort și răbdare. Dacă în cele din urmă vrei să ai un par lung, frumos și sănătos, e bine să ții cont de câteva sfaturi.. În primul rând, pregătește-te mental pentru multă așteptare; chiar mai mult decât crezi. Serios – părul crește până la o jumătate de centimetru maxim pe lună și asta dacă este în stare excelentă. Va dura timp, ani de zile pentru a crește lung. Însă, între timp, ofera-i părului îngrijirea necesară pentru a crește sănătos,

Nu te teme de tuns

Da, când vrei să îți lași părul să crească, te temi de foarfeca, dar ar trebui să îți tăi părul uneori. Vârfurile tocite și despicate deteriorează părul pe termen lung, deci e bine să le înlături periodic. La fiecare opt săptămâni sau mai mult, ar trebui să îți tai vârfurile, dar nu trebuie să fie o programare strictă și recurentă. Fii atentă la vârfuri, mai ales dacă ai o textură de par gros, sau îl vopsești des, și asigură-te că stilistul tău înlătura doar ceea ce este necesar și nu scurtează mult din lungime.

Cumpără șamponul potrivit

Secretul pentru maximizarea procesului de creștere a părului este șamponul potrivit. Folosește un produs de curățare foarte blând, bazat pe ingrediente naturale. Evita șampoane cu ingrediente chimice dăunătoare precum SLS și SLES, parabeni și siliconi, deseori apar ca dimeticonă pe etichete. Aceste ingrediente dure se pot acumula pe scalp, vă pot înfunda foliculii de păr și vă pot sabota planul de creștere a părului, așa că mergeți cu ceva eficient, un șampon bazat pe plante, de bună calitate.

Citeste si:  4 lucruri incredibile care se vor întâmpla în corpul tău dacă vei consuma sare de Himalaya în fiecare zi

Folosește balsam

Demersul de creștere a părului este o scuză excelentă pentru a vă trata cu un balsam de calitate, o mască de păr luxoasă sau doar o îmbunătățire a balsamului obișnuit, cum ar fi o formulă suplimentară hrănitoare de îngrijire.Umiditatea adăugată în tratamente ajută la creșterea firului de păr, îmbunătățind elasticitatea și rezistența în timp, ceea ce înseamnă mai puțînă rupere și mai multă retenție pentru lungime.

Nu folosi prosopul pentru a freca părul

Mai faci asta cu prosopul? Este foarte distractiv să vă înveliți capul în prosop într-un fel de turban elegant, dar amestecul de răsucire, tensiune și frecare de țesături pe părul umed super-fragil nu este excelent pentru creșterea părului. Încercați să schimbați prosopul obișnuit cu unul mai blând din microfibră și nu frecați părul, iar dacă aveți bucle, încercați metoda tricoului de bumbac.

Oferă libertate și spațiu părului

Dincolo de periajul blând, încercați să vă lăsăți părul cât mai lejer.Asta înseamnă să evitați tăierea părului, uscarea agresivă, incretitul, îndreptarea chimică, vopsirea, expunerea la soare .. Cu cât îl modificați mai puțin cu atât poate prosperă cu adevărat și crește mai repede.

Citeste si:  Incearca glicerina pentru tratarea pielii uscate

Dormi pe o pernă de mătase

A-ți încuraja părul să crească până la lungimi impresionante înseamnă să-l tratezi ca pe un bebeluș, să îl îngrijești și poți începe să dormi pe perne de mătase pentru a evita părul încălcit, ruperea și deteriorarea șuvițelor. Acest pas este unul distractiv, deoarece fețele de pernă din mătase sunt drăguțe și sunt bune și pentru fața ta.

Masajul scalpului

O modalitate ușoară de a stimula creșterea părului este să va masați scalpul. Masajul scalpului poate stimula starea de spirit și poate ameliora stresul care are un impact negativ asupra ciclului de creștere a părului. Cele două metode cele mai frecvente sunt numite effleurage (mișcări de mângâiere circulară) și petrissage (frământare blândă și ridicare a scalpului). Kingsley te sfătuiește să începi din partea anterioară a scalpului și să vii înapoi cu o presiune blândă, dar fermă și constantă.

Mâncați sănătos

Dacă adoptați o dietă echilibrată cu mult fier, vitamine B, vitamina E, proteine (din care este făcut părul) și zinc, atunci ajutați creșterea parulu. Deficiența de fier este adesea responsabilă de căderea părului înainte de a atinge lungimea maximă, așa că luați în considerare creșterea aportului de fier prin carne roșie (dacă mâncați carne),legume verzi și sfeclă.

Articolul precedent5 rețete homemade cu cafea pentru o frumusețe naturală
Articolul următorCe nu știai până acum despre riduri

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau