Nu doar femeile trebuie sa se fereasca de virusul Zika.

Un nou studiu a aratat cat de profunde pot fi ramificatiile virusului Zika. Desi cele mai multe atentionari sunt asupra faptului ca femeile insarcinate pot transmite virusul fetusului, un studiu a descoperit ca si barbatii sunt la fel de afectati de respectivul virus.

Studiul a avut ca scop descoperirea felului in care virusul Zika afecteaza organele sexuale masculine.
Rezultatele au aratat ca infectia poate cauza deficiente de reproducere in cazul barbatilor. In cazul soarecilor de laborator, s-a observat ca virusul a continuat sa se inmulteasca chiar si dupa ce a fost eliminat din sange, iar dimensiunile testiculelor s-au redus in urma infectiei.
Zika se poate transmite prin contact sexual, de aceea studiul este binevenit pentru cuplurile care incearca sa faca un copil.
Impactul virusului asupra barbatilor poate fi de asemenea si pe termen lung, intr-un final putand sa apara infertilitatea.

Citeste si:  Antrenorul de vedete Harley Pasternak te ajuta sa renunti la zahar

Simptomele virusului Zika nu sunt evidente si in cele mai multe cazuri sunt asemanatoare simptomelor de raceala.
Persoanele care sunt infectate cu acest virus pot prezenta:
Febra
Dureri ale incheieturilor
Iritatii ale pielii
Ochi inrositi
Dureri musculare
Dureri de cap

Copiii care au fost infectati cu virusul Zika inainte de nastere pot suferi de complicatii grave, cum ar fi microcefalia. Din fericire, din cate se stie pana acum, o persoana care a fost o data infectata cu acest virus, nu il va mai lua a doua oara.

Articolul precedentDieta HMR (Health Manangement Resources)
Articolul următorExercitii fizice statice… pentru lenesi

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau