Atunci când deschidem dulapul și căutăm hainele cu care să ne îmbrăcăm avem în minte mai multe criterii. În primul rând, ne gândim ce ținută ar trebui să purtăm în funcție de locul unde urmează să mergem. Desigur că dacă mergem la birou alegem o ținută în stil office, dacă mergem să alergăm, ne îmbrăcăm sport iar dacă mergem la cumpărături sau ne întâlnim cu un prieten optăm pentru stilul casual.
Dar ce culoare alegem? Cu siguranță fiecare dintre noi avem mai multe nuanțe de haine în dulap indiferent de stilul adoptat. Fac excepție unele persoane care preferă să se îmbrace doar în negru și alb sau în general în nuanțe închise dar după cum spuneam acestea sunt doar excepții.
Culoarea pe care alegem să o purtăm în anumite părți ale zilei spune câte ceva despre felul în care ne simțim în acel moment. Spre exemplu, dacă luăm în calcul o zi de week-end în care vrem să petrecem o după masă cu prietenii în aer liber alegem mai degrabă culori vesele care exprimă libertatea și bucuria. Indiferent de anotimp, culorile ne dau o stare de bine.
Chiar și dacă afară plouă și bate vântul dar port o cămășuță stil casual de nuanță galbenă în sufletul meu simt că a răsărit soarele. Iar dacă afară e cald și bine însă eu sunt tristă dintr-un motiv sau altul, am tendința să mă îmbrac în maro sau gri, niciodată negru. Știu că negrul este o culoare elegantă iar dacă nu ai corpul tocmai perfect acesta ascunde foarte bine imperfecțiunile însă eu nu văd în negru decât tristețe profundă și doliu.

Citeste si:  Credeai că știi totul despre somn?

Acest lucru nu înseamnă că negrul nu se potrivește foarte bine în orice stil și se asortează perfect cu orice culoare. De fapt negrul cred că este cea mai folosită culoare în ceea ce privesc piesele vestimentare. De cele mai multe ori dacă cauți un tricou, o bluza, o fustă sau un pantalon de nuanță mov spre exemplu, ai toate șansele să găsești toate aceste piese și în negru.

Starea de bine vine din interior și se vede la exterior prin expresia fetei dar și prin ținută. Hainele joacă un rol extrem de important pentru că dacă ne vin excelent și ne fac să ne simțim confortabil totul este perfect. Alegem culorile hainelor în funcție de anumite criterii clar stabilite cum ar fi preferințe, tendințe și simțăminte, astfel că nuanțele culorilor exprimă mai mult decât o fac cuvintele.

Citeste si:  Viaţa de cămin
Articolul precedentRăsfățați-vă și simțiți-vă liberi chiar dacă sunteți părinți
Articolul următorÎnșirați mărgele și delectați-vă cu frumusețea lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau