The Alpha Male Challenge, in traducere Provocarea barbatului Alfa, este un plan de dieta si fitness pe o durata de 10 saptamani, in care barbatul isi reconstruieste trupul devenind un adevarat mascul, asa cum isi doreste. Denumirea de barbat alfa este preluata din regnul animal, unde masculul alfa este cel care domina, conduce si reuseste mereu sa se imperecheze, pentru propagarea genelor sale bune. Barbatul alfa este identificat ca fiind atragator, popular, plin de incredere si cu un corp atletic, usor de remarcat intr-un grup. Astfel, barbatii care se simt si stiu ca sunt barbati beta, cei dominati, cu complexe, intimidati si nemultumiti de aspectul lor fizic, pot deveni alfa prin acceptarea acestei provocari de nutritie si sport, ce trebuie respectata timp de 70 de zile. Programul Alpha Male Challenge este cuprins in cartea scrisa de James Villepigue si Rick Collins, ambii antrenori de sport si fitness, cu experienta indelungata si vasta in domeniu.

Programul Alpha Male Challenge

Pentru a deveni un barbat alfa, programul include 3 componente ce trebuie respectate, si anume dieta, exercitii si atitudine. Plecand de la premisa redescoperirii masculinitatii de catre barbati, acest program se adreseaza exclusiv barbatilor, plecand de la dieta si pana la sfaturile si incurajarile cuprinse pe parcursul celor 10 saptamani. Dieta aplicata de program este cea paleolitica, adaptata pentru acest stil, reprezentand in general un consum mare de proteine si fibre si un consum redus de carbohidrati, pentru a sustine atat pierderea in greutate cat si castigarea masei musculare. Alimentele recomandate sunt fructele, legumele, oua, peste, iaurt, nuci, alune, carnea de vita, branza slaba, ulei de masline. Programul contine retete ce sunt usor de realizat, combinand alimentatia sanatoasa cu gustul placut al preparatelor.

Citeste si:  Dieta Anti Aging

Pe langa cele 3 mese zilnice, sunt permise si gustari sanatoase, formate in mare parte din fructe sau seminte. Exercitiile fizice recomandate de Alpha Male Challenge sunt denumite Alpha Wave Basic Training si sunt menite a crea masa musculara, a spori rezistenta si a mari productia de testosteron. Ele reprezinta baza acestui program si cuprind un amestec de activitati pe diferite categorii de muschi sau dificultate, ce pot fi realizate atat de incepatori dar si de cei avansati in acest domeniu, mentinand interesul si o constanta ambitionare. Exercitiile incluse in acest program se pot realiza doar intr-o sala de fitness, necesitand folosirea aparatelor. Ca si exemplu, pentru prima saptamana sunt recomandate exercitii cardio la sacul de box, viteza, sarituri, precum si exercitii pentru mentinerea greutatii la aparatele fitness.

Citeste si:  Beneficiile si Dezavantajele Dietei Doctorului Atkins

Astfel, aspectele pozitive ale acestui program cuprind beneficiile aduse sanatatii prin adoptarea unei diete sanatoase, stimularea increderii in sine datorita stilului de viata si mentinerea interesului fata de activitatile sportive. Parerile contra acestui program se refera doar la necesitatea folosirii aparatelor de fitness si a timpului sporit pentru prepararea meselor.

Datorita colaborarii cu experti in psihologie, nutritie sportiva si exercitii psihologice, programul Alpha Male Challenge aduce schimbari pozitive in atitudine, ce se pot reflecta atat in viata profesionala cat si personala. Programul Alpha Male Challenge este un program intens din punct de vedere al exercitiilor fizice, care in combinatie cu dieta restrictiva poate parea sever la inceputul sau, insa datorita laturii psihologice adaugata si a sfaturilor din acest domeniu, combinata cu o ambitie constanta, poate fi sustinut de oricine doreste o schimbare radicala a trupului si a intregului stil de viata. De aceea, o zicala a acestui program este aceea ca nu trebuie doar sa arati ca un erou, ci trebuie sa si fii un erou.

Ca si costuri ale sustinerii programului Alpha Male Challenge, ele pot fi ridicate datorita folosirii regulat a unei sali de fitness si a alimentelor sanatoase preparate conform retetelor.

Articolul precedentRugaciunea de vindecare, forma straveche de meditatie la indemana oricui
Articolul următor6 lucruri esenţiale pe care orice copil ar trebui să le înveţe

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau