Comunicarea nu ţine neapărat numai de cât de mult vorbeşti, ci de felul în care percepi sau înţelegi o perspectivă, o părere din partea altora. Dacă partenerul tău, este o persoană ce comunică fără chef, tu poate fără să îţi dai seama îi alimentezi această lipsă de dorinţă. Dacă el se află în cazul precizat, ce faci? Îl ataci? Îi critici motivul? Te superi? Dacă răspunsul tău este da, atunci e bine să ştii că iubitul tău este monoton în discuţie cu un motiv.

Cea mai la îndemână metodă de comunicare din toate timpurile este înşelător de simplă, dar funcţionează de minune. Data viitoare când partenerul tău doreşte să scoată în evidenţă o idee, opreşte-te pentru un moment şi gândeşte-te puţin la ce anume s-a referit. Apoi răspunde-i. Poate nu ad litteram, dar trebuie să scoţi ideea principală a subiectului – şi nu te poţi opri până când partenerul tău nu acceptă că ţi-ai fixat ideea. Schimbaţi rolurile şi repetaţi. Din moment ce nu eşti aşa ocupată să te explici cuiva care pur şi simplu nu înţelege, poţi ajunge la un compromis.

Citeste si:  Uleiul CBD, tratament pentru autism

O întrebare adresată de către zeci de neveste sună în felul următor: Cum pot reuşi să-l fac pe soţul meu să-mi împărtăşească ce simte, gândurile lui? Ei bine, aceste cupluri au nevoie să atenueze oarecum modul de a se apropia unul faţă de celălalt.

O primă idee în relaţia de comunicare cu un soţ reticent este ca mai întâi să fii relaxată, prin puterea de a-ţi controla emoţiile, cuvintele şi acţiunile. Apoi, pune-te în legătură cu şoţul tău; caută să-l înţelegi. În final, eliberează-te: Când un argument ia sfârşit, lasă-l aşa.

Înainte ca să ai o discuţie cu soţul tău, alege-ţi un moment când acesta este relaxat, calm – nu atunci când intră pe uşă de la servici. Bărbaţii, în general, sunt orientaţi spre activitate, prin urmare încearcă să te plimbi în timp ce vorbeşti, sau dă-i o tură cu maşina…numai voi doi, pentru a obţine pe deplin atenţia sa.

Citeste si:  Cum evitam ca purtarea mastii de protectie sa provoace acnee

Pentru a nu intra direct într-o conversaţie mai serioasă, poţi începe cu nişte întrebări de „încălzire” – Când te îngrijorezi, care este de obicei cauza principală? Sau când te simţi cel mai fericit?. Ai grijă să asculţi cu răbdare răspunsurile soţului fără ca să-l judeci.

După ce ai folosit întrebările de mai sus, poţi continua cu acestea – Ce îţi doreşti de la viaţă?Ce anume crezi că ne-ar face foarte fericiţi?. Uneori, doar exprimându-ţi interesul, poate fi începutul unei mari conversaţii.

Articolul precedentDe ce e mai bine să ascultăm ce zice inima decât mintea?
Articolul următorDovlecei cu smantana si ou

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau