Trăim într-o societate în care aspectul fizic a ajuns să reprezinte cartea de viizta a unei personae. Vârsta a devenit un număr și ce ne interesează cel mult e menținerea longevității. Căutam continuu să descoperim secretul tinereții veșnice și dăm bani mulți pe produse cosmetice și tratamente care ne promit că vom redeveni adolescenți.

Nu promitem acum să apăsam “snooze” anilor, însă  sigur cunoaștem alimente care au efectul de a lupta împotriva îmbătrânirii și este obligatoriu să le introduceți în dieta dumneavoastră. Știm că uneori nu putem influența anii, însă putem influența modul în care anii trec prin noi. Putem escalada vârsta dacă ne hrănim corespunzător și ne acordăm suficientă atenție. Iubindu-ne vom întineri. Mâncând ce trebuie vom înflori și bucurându-ne de viață vom cunoaște adevăratul nostru sens pe acest pământ.

Iată care sunt aceste alimente care ascund vârsta și care te vor ajuta să îi oferi organismului tău nutrienții potriviți și hidratarea corespunzătoare:

  • Castravetele. El conține un procent de 90% apă, motiv pentru care proprietățile lui hidratante nu sunt de contestat. Ca urmare a acestor beneficii, au fost create o mulțime de creme pe baza acestui fruct. Totodată coaja lui conține silică, cea care ne ajută în lupta împotriva ridurilor. Consumat atât intern dar și extern în diferite măști, el poate fi un alit de nădejde al oricărei femei.
Citeste si:  Experiența unei sarcini extrauterine

  • Pepenele conține substanțe care ne protejează pielea de radiațiile UV. Conține și el o cantitate foarte mare de apă și ne ajută foarte mult să prevenim deshidratarea.

  • Coacăzele au rolul de a ne ajuta în lupta cu inflamațiile întrucât conțin o cantitate mare de antioxidanți. Totodată ele au proprietatea de a ne reda starea de bine în organism și de a diminua stresul. Oamenii ferciți zâmbesc mai mult, ceea ce înseamnă că starea de bine din interior se reflectă și în exterior.

  • Cireșele previn artrita, durerile de spate și reduc inflamațiile în procent de 25%. Ele conțin 75% apă, motiv pentru care sunt incluse în multe cure de slăbire și în lupta cu colesterolul negativ.
Citeste si:  Lectura și ceaiurile - elixir pentru suflet

  • Păstrăvul conține vitamina D și este bogat în Omega 3. El ne ajută să ne menținem pielea tânără și susține foarte mult sistemul osos.

Probabil că tinerețea veșnică nu înseamă neapărat față fără riduri sau piele netedă. Însă ține de noi să îi oferim  organismului nostru tot ce este mai bun. Să îl alimentăm și să îl hidratăm corespunzător căci datorită lui putem să ne bucuram de lumina soarelui, zborului fluturilor sau cântecul păsărilor. Poate că frumusețea e în noi, însă dacă nu o alimentăm nu putem să  beneficiem de toate minunățiile ei.

Mănâncă sanătos, bea multe lichide și zâmbește zilnic! Varsta se va speria și o va lua la fugă.

Articolul precedentRemedii eficiente pentru scăderea tensiunii arteriale
Articolul următorDieta anti-acnee – cum sa scapi de cosuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau