Poate fi greu de imaginat, dar stramosii nostri din 1500 i. Hr. obisnuiau sa bea ceai. Si acum, secole mai tarziu, nu este de mirare ca noi consumam o gramada de tipuri de ceai cu numeroase beneficii pentru sanatate. Ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu, totusi, este ca un plic de ceai te poate ajuta in multe situatii de urgenta.

Am descoperit unele dintre aceste situatii si vreau sa ti le impartasesc.

1. Ceaiul te ajuta sa scapi de puncte negre si acnee

Ceaiul verde este bogat in proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii fiind perfect pentru tine daca ai probleme cu punctele negre sau acnee. Amesteca interiorul din doua plicuri de ceasi cu apa calda si miere pentru a crea o masca de fata naturala. Lasa compozitia pe fata timp de 20 de minute. Vei vedea cum roseata si iritarea dispar.

2. Ceaiul iti poate calma durerea de dinti

O modalitate usoara de a scapa de durerea de dinti este cu ceaiul de menta. Deoarece are efecte antibacteriene si de calmare, un plic de ceai caldut poate fi presat pe dintele cu probleme pana dispare durerea.

Citeste si:  Va rezulta CBD intr-un test de depistarea a substantelor halucinogene?

3. Ceaiul ajuta la atenuarea crampelor menstruale

Durerile din perioada de ciclu pot fi cel mai rau dusman al femeii, dar vestea buna este ca musetelul este un calmant muscular natural. Poti sa il bei sub forma de ceai sau poti face baie cu musetel in cada.

4. Poate ameliora durerea sfarcurilor dupa alaptare

Alaptarea poate fi un moment magic in care se realizeaza legatura dintre mama si copilul ei, dar nu este intotdeauna lipsista de probleme deoarece pot aparea durerile de sfarcuri. In acest caz, ceaiul de menta poate fi un bun remediu pentru sfarcurile crapate cu dureri: faci o compresa cu ceai si o ti pe sfarcuri.

5. Ceaiul vindeca ochii umflati si rosii

Daca ai avut o noapte in care nu prea ai dormit, nu este ceva neobisnuit sa te trezesti cu ochii umflati si rosii. Aplica o compresa cu ceai verde rece si te vei simti ca noua.

Citeste si:  Importanța ChatGPT în medicină

6. Ceaiul ajuta plantele sa creasca mai sanatoase

Nu arunca plicurile de ceai folosite deoarece acestea pot imbunatati sanatatea solului si pantelor. Se amesteca cu celelalte resturi organice pe care le produci in mod natural acasa si apoi se pun in ghivece.

7. Ceaiul vindeca muscaturile de tantari

Deoarece musetelul are proprietati de vindecare a ranilor, este util si in cazul muscaturilor de tantati. Modul de preparare: faci ceaiul de musetel, il lasi sa se raceasca la frigider timp de 30 de minute, apoi il aplici usor pe muscatura de tantar timp de 10 minute. Repeti procesul daca este necesar.

8. Ceaiul ajuta la tratarea leziunilor minore

Daca ai copii, vanataile si zgarieturile sunt o rutina aproape zilnica. Pentru a trata umflaturile si durerea aplica un plic de ceai negru pe rana.

Ce arome de ceai ai intotdeauna in bucatarie?

Articolul precedentCelulele care produc insulina pot supravietui mai mult la persoanele cu diabet de tip 1
Articolul următorNoi studii arata de ce este periculoasa diagnosticarea intarziata a convulsiilor focale

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau