Urmărește semnele care îți indică că îi cresc dinții

În jurul vârstei de 4 luni, vei observa că producția de salivă a bebelușului crește iar cel mic are tendința de a pune în gură tot ce prinde la îndemână. Cei doi dinți frontali, din partea de jos nu vor apărea mai devreme de 6 luni, iar după o perioadă de patru până la opt săptămâni vor apărea și cei doi dinți frontali, din partea de sus. După aceea, îi vor apărea câte unul sau doi dinți noi, cu fiecare lună care trece, până când îi vor crește toți cei 20 de dinți elementari, în jurul vârstei de 3 ani.
Dentița nu ar trebui să provoace febră mare sau diaree. Cu toate acestea, bebelușii mestecă toate lucrurile pe care pun mâna, pentru a-și masa gingiile, astfel că întra în contact cu foarte mulți microbi. În timp ce dinții erup, gingiile se pot umfla sau poate apărea o umflătură de culoare roșie – vineție, care se numește hematom de erupție. Zona gingiilor este uneori învinețită, dar în general nu este dureroasă.

Citeste si:  De ce nu ar trebui sa intri in panica daca bebelusul tau nu este frumos

Calmează-i gingiile când are dureri

Când un dinte începe să erupă, acesta pune o mare presiune asupra gingiilor. Pentru o senzație de liniștire, umezește un material moale, scurge apa și pune-l la frigider sau la congelator să se răcorească. Poți folosi de asemenea, și jucăriile din cauciuc, special create pentru dinți, dar cele care sunt umplute cu lichid pot deveni prea dure prin înghețare iar cei mici se pot lovi cu ele, pentru că zona gurii este foarte sensibilă (de obicei apare pe ambalaj. mesajul „nu înghețați”).
În plus, vei observa că bebelușului îi place să-i masezi gingiile cu un deget sau folosind un tampon de tifon umezit în prealabil. Dacă cel mic este agitat, îi poți administra o doză de acetaminofen sau ibuprofen dacă are cel puțin vârsta de 6 luni.

Citeste si:  Lumea, perceputa de bebelus

Menține obiceiuri sănătoase pentru bebelușul tău

Unora dintre bebeluși nu le erup primii dinți decât după ce împlinesc vârsta de un an. Acest lucru nu este o problemă, dar ar fi bine să faci o programare la stomatolog. De fapt, toți bebelușii ar trebui să meargă la un stomatolog până ce împlinesc vârsta de 12 luni. Poți discuta cu medicul probleme privind dentiția și folosirea pastei de dinți cu fluor, vei afla cum suzetele, obiceiul de a-și suge degetul mare și de a bea lapte din sticlă îi pot afecta creșterea dinților și vei învăța care sunt metodele cele mai adecvate de curățare a dinților – toate aceste aspecte joacă un rol deosebit de important pentru menținerea sănătății gurii.

Articolul precedentCurcubeul și legendele sale
Articolul următorDă-ți seama când rutina îți este obsesie

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau