Fosta prezentatoare TV si model renumit, Dana Savuica, la cei 47 de ani ai sai, arata senzational si ne incanta inca privirea cu prezenta sa.

Prima femeie din Romania care a pozat in revista Playboy in 1999, se declara mare fana a uleiului de cocos pe care il foloseste in principal pentru a o ajuta la scaderea in greutate.

Uleiul de cocos a devenit un produs foarte des utilizat datorita multiplelor sale beneficii. Proprietatile principale ale acestuia sunt antimicrobiene, antifungice si antibacteriene. Pe langa aceste proprietati este un bun ingredient pentru gatit, avand consistenta untului.

Dana il foloseste si pentru hranirea parului. Este recomandat sa masati parul de la jumatate spre varfuri cu ulei de cocos, cel putin odata pe saptamana si sa il lasati sa va hidrateze parul peste noapte. A doua zi, spalati parul normal. Veti observa cum in decursul a doar cateva saptamani, parul dumneavoastra, va fi mai hidratat, mai stralucitor si mai rezistent. Uleiul de cocos este foarte bun si pentru tratarea matretii si a caderii parului si previne chiar albirea sa. Pentru rezultate sigure prepara o masca de par din 2 linguri de cocos, zeama de la o jumatate de portocala si jumatate de lamaie, o lingurita de ulei de ricin si o lingurita de vitamina A uleioasa si o banana. Amesteca pana obtii o pasta sau adauga-le in blender. Piaptana parul si aplica pasta pe scalp, maseaza scalpul si apoi aplica pasta pe toata lungimea parului. Lasa sa actioneze 2 ore si apoi spala parul normal. Vei remarca ca parul tau creste mai repede.

Citeste si:  Impactul COVID-19 asupra securitatii globale

Uleiul de cocos este hidratant si pentru piele si poate fi folosit chiar si pentru a accelera bronzul, la plaja. Datorita proprietatilor sale antibacteriene este bun in tratarea acneei.

Nuca de cocos si uleiul obtinut din aceasta sunt alimente pretioase. Dana Savuica a inlocuit chiar si la gatit, uleiul de floarea soarelui, cu cel de cocos, acesta ofera un gust aparte mancarurilor si este mult mai sanatos continand vitamina E, K, acizi grasi Omega-6 si 90% grasimi saturate. Datorita consistentei sale, uleiul de cocos poate inlocui chiar si untul si este foarte bun la gatirea deserturilor deoarece se intareste la temperatura camerei si tine compozitia inchegata.

Citeste si:  Sfaturi pentru detoxifiere de la Andreea Marin

Cel mai mare beneficiu al acestui ingredient ramane faptul ca nu ingrasa, din contra ajuta la scaderea in greutate. Dana are chiar si o reteta de slabit care se prepara cu ulei de cocos. Pune intr-un pahar 3 lingurite de ulei de cocos, stoarce jumatate de lamaie si amesteca cu lingurita pana se omogenizeaza. Bea paharul dintr-o rasuflare. Obisnuieste-te sa bei un pahar astfel preparat cel putin odata pe zi. Uleiul de cocos intensifica procesul arderii grasimilor in ficat si genereaza astfel o cantitate mai mare de energie. Este foarte bun si pentru detoxifiere.

Alte intrebuintari ale uleiului de cocos, la care cu siguranta nu v-ati gandit, includ folosirea sa ca demachiant, tratament pentru cresterea si regenerarea genelor si sprancenelor, tratament pentru cuticule si crema anti insecte.

Uleiul de cocos merita sa fie vedeta printre alimente si sa nu lipseasca din casa nimanui.

Articolul precedentVedeta care isi creste copilul singura, Mihaela Radulescu
Articolul următorDana Rogoz a vizitat India

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau