Ai încercat tot felul de produse pentru puncte negre de la exfoliant și până la măști dar aceste puncte continuă să apară și parcă tot mai numeroase? Poate este momentul perfect pentru a face niște investigații și astfel să aflii ce semnale de ajutor îți transmite corpul tău numai prin simpla identificare a poziției punctelor negre pe fața ta.

Privește cu atenție! Există o teorie care sugerează că locația afectată de puncte negre îți poate transmite indicii cu privire la ce problemă internă mai complexă cauzează apariția lor. Medicina chineză tradițională, de exemplu, susține că o afecțiune la nivelul unui anumit organ sau glandă poate rezulta în apariția acneei într-o anumită zonă. Poți demara o investigație în această privință și astfel poți interpreta ce anume nu funcționează așa cum ar trebui.

Iată cum stă treaba pentru fiecare zonă:

    • Frunte: Coșurile din această zonă au de obicei legătură cu sistemul digestiv, și poate indica faptul că ai probleme în digerarea anumitor mâncăruri. Poate indica de asemenea și probleme în viața personală respectiv, stres sau nu îți respecți programul de somn. În acest caz sunt recomandate enzime digestive cum ar fi bromelanina care se găsește în fructul de papaya spre exemplu sau plante amare cum ar fi pelinul, lămâia sau păpădia, după fiecare masă și asigură-te că te odihnești timp de 8-9 ore pe noapte Dacă suspecteți probleme de viață atunci încearcă ceaiul de păpădie sau adaugă în dieta ta zilnică usturoiul și ceapa. O cană de apă caldă cu lămâie dimineața poate reprezenta un ajutor în plus.
    • Între sprâncene: Ai cedat ieri cumva tentației și nu te-ai putut abține să-ți cumpări mâncare de la fast food-ul de după colț? Alimentele bogate în grăsimi pot avea legătură cu apariția coșurilor în această zonă. Rămâi în zona alegerilor sănătoase cât de mult poți când vine vorba de mâncare. O altă posibilitate: prea mult consum de alcool. Dacă te trezești cu mai multe coșuri în zona asta după o noapte în care ai consumatfoarte mult alcool, aceasta ar putea fi posibilitatea.
  • Obraji: Dacă ți-ai petrecut timpul în oraș, a trebuit să suporți traficul vreme de câteva ore, sau ai întrat în contact cu aerul poluat, asta ar putea explica apariția coșurilor în această zonă. Din păcate, chiar și aerul din interiorul casei noastre este la fel de dăunător dacă nu chiar mai rău! Ia în considerare tratarea aerului cu ajutorul plantelor. Alergiile care afectează sistemul respirator pot surveni tot din cauza aerului poluat, o altă cauză ce ar putea fi luată în considerare este ținerea telefonului în apropierea tenului ori de câte ori este necesar să preiei un apel telefonic, germenii se pot transfera pe față cu ușurință pe această cale. Întotdeaună asigură-te că îți speli fața foarte bine înainte de a merge la culcare pentru a evita ca aceste lucruri să se instaleze pe tenul tău. Uneori, o altă cauză a apariției acneei în această zonă o reprezintă consumul excesiv de zahăr. Renunță la acest îndulcitor timp de câteva zile și vezi ce se întâmplă.
  • Bărbie: Cumva coșurile au apărut din cauză că este acea perioadă a lunii? Coșurile apar în această zonă de obicei atunci când au loc schimbări hormonale. În zilele dinaintea venirii menstruației asigură-te că acorzi ceva mai multă atenție îngrijirii feței. Ia în considerare consumarea de alimente ce te vor ajuta să îți reglezi aceste schimbări. De asemenea, ai grijă să nu-ți rezemi bărbia de mâini atunci când ești plictisită sau obosită, această acțiune poate favoriza transferul de uleiuri și alte bacterii pe bărbie și astfel te poți trezi cu coșuri.
Citeste si:  Rețetă de vinete alla Parmigiana
Articolul precedentIngredientul minune care te va scăpa de vergeturi
Articolul următorCeai negru

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau