Pentru început, e bine să ţii cont că inima este cel mai important organ al corpului – este esenţa ta spirituală şi emoţională. Caută să vezi de ce e mai important să-ţi asculţi inima decât să iei decizii, luându-te numai după ce crezi, dar nu şi ce simţi.

„O inima bună face cât toate minţile din lume” – Robert Bulwer Lytton

Atunci când te îndrăgosteşti, îţi simţi inima vibrând, bătând repede sau săltând de bucurie; dar atunci când eşti respinsă, te simţi distrusă şi simţi cum inima ţi se rupe de durere. Eşti privită ca o persoană rece, cu inima de piatră atunci când arăţi că nu îţi pasă sau nu iubeşti…şi o persoană cu inimă bună, atunci când îţi manifeşti sentimentele de iubire faţă de alte persoane. De obicei, pui suflet la ce zic alţii despre tine. Inima ta experimentează tot felul de situaţii, fiind centrul sentimentelor tale.

Citeste si:  Uleiuri sănătoase pentru gătit

Atunci când te confrunţi cu o decizie sau un conflict, mintea ta poate veni cu nenumărate motive destul de logice, dar dacă asculţi şi crezi inima – indiferent cât de ilogic sau iraţional ar părea – vei vedea că ai dreptate şi eşti mai fericită de rezultat.

În timp ce mintea reprezintă conţinutul a ceea ce eşti, inima ta este esenţa. Inima ta adevărată este nu este înrobită de haos şi limitată de durere, frică, dar este veselă, creatoare şi iubitoare. Unii sunt de părere că inima poate fi prea nesigură pe ea şi chiar indusă în eroare, dar asta este capul principal al comunicării! Este de fapt o sursă de bogăţie, şi această avere nu poate fi risipită sau pierdută.

Aşează-ţi corpul în poziţia tipică de yoga. Concentrează-te pe respiraţia care intră şi iese din corp. Urmăreşte-ţi respiraţia în timp ce mintea ta se relaxează. Acum concentrează-ţi atenţia pe zona inimii, în zona centrală a pieptului şi continuă să respiri încet şi relaxat, imaginându-ţi cum cu fiecare respiraţie ce iese din corp, te eliberezi de stres şi de tensiune.

Citeste si:  Afla adevarul despre creatina. Retentia de apa

În timp ce faci acest luru, repetă-ţi în şoaptă, „Inima mea este deschisă şi liniştită”. La început, poate vei simţi o bucurie mare sau chiar tristeţe. Lasă-ţi sentimentele să plece si să vină, în timp ce te concentrezi pe respiraţia din centrul inimii. Rămâi în această poziţie atâta timp cât simţi nevoia. Când te simţi pregătită, respiră adânc şi eliberează-te. Deschide ochii încet şi lasă ca pacea inimii tale să te însoţească pe tot parcursul zilei.

Articolul precedentCum să învingem pesimismul?
Articolul următorModuri de comunicare cu partenerul de viaţă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau