Este o reteta simpla pentru crema de casa buna pentru durerile de cap. Este foarte usor de facut si functioneaza destul de rapid. Crema pentru durere de cap contine doar ingrediente naturale.

Atunci cand am dureri de cap este cel mai rau. As prefera sa stau intr-o camera intunecata pentru o vreme si sa uit de tot. Daca sunt pe afara la plimbare sau la serviciu acest lucru nu este posibil. Asa ca am creat o crema pentru dureri de cap pe care o poti luat cu tine oriunde si functioneaza foarte rapid.

Reteta pentru crema de dureri de cap

Cu doar cateva ingrediente poti face o crema eficienta pentru cefalee, care va functiona bine si te va costa foarte putin.

Ingrediente:
1/4 cana de ulei de nuca de cocos;
1 lingurita de unt de shea, unt de cacao sau un amestec al celor doua;
12 picaturi de ulei esential de menta;
12 picaturi de ulei esential de lavanda;
un recipient micut.

Instructiuni de preparare
Pune uleiul de cocos si untul de shea sau cacao intr-un castron de sticla si pune-l deasupra unei oale cu apa fierbinte, astfel creand un cazan improvizat.
Se incalzeste pana se topeste amestecul complet. Adaugi uleiurile esentiale. Pui in recipiente mici si astepti sa se raceasca dupa care le pui la rece.

Citeste si:  Midii cu usturoi

Pentru aplicare, pur si simplu iei putina crema pentru durerea de cap preparata chiar de tine si aplici pe tample sau pe frunte. Crema poate parea cam grasa la inceput dar va fi absorbita rapid.

Atentie
inainte de a lucra cu uleiurile esentiale pure asigura-te ca nu esti alergica. Daca ai copii sub 12 ani, foloseste jumatate din cantitatea de uleiuri esentiale.

Alte forme ale cremei pentru durerea de cap

Roll-On

Pentru a face acest produs, inlocuieste uleiul de cocos si de cacao cu ulei de migdale, avocado sau jojoba.
Adauga uleiurile esentiale si amesteca bine. Apoi toarna amestecul in doua recipiente cu bila si capac. Tot ce trebuie sa faci este sa iti dai cu roll-onul pe tample sau pe frunte pentru a scapa de durerea de cap.

Citeste si:  DIY. Argila bentonitica pentru detoxidierea picioarelor. Reteta.
Crema de relaxare inainte de somn

Pentru a face o crema de relaxae, omite uleiul esential de menta si inlocuieste-l cu ulei esential de lamaie. Uleiul de lavanda si lamaie te vor ajuta sa adormi mai repede si sa ramai adormita mai mult timp.

Crema vindecatoare

Pentru a face aceasta crema omite uleiul esential de menta si adauga in schimnb ulei de tamaie. Lavanda si tamaia pot ajuta la accelerarea vindecarii zgarieturilor si abraziunilor minore.

Crema pentru o respiratie usoara

Pentru a face o crema care sa iti deschida sinusurile, omite uleiul esential de lavanda si inlocuieste-l cu ulei esential de eucalipt. Se stie ca menta si eucaliptul deschid sinusurile si favorizeaza o respiratie mai usoara. Sau pastreaza uleiul esential de lavanda si foloseste aceasta crema in jurul narilor. Poate ajuta la deschiderea sinusurilor si la accelerarea vindecarii unui nas rosu.

Articolul precedentConsumul de stevie poate duce la un dezechilibru al sanatatii instestinale, arata studiile
Articolul următorCe se intampla cu corpul tau daca nu mai mananci grasime?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau