Personalitățile dificile pot fi de mai multe feluri, începând de la personalități narcisiste, anxioase, sociopate și până la personalități paranoice, obsesive și dependente, iar atunci când știm să recunoaștem aceste persoane, suntem în avantaj. De multe ori, avem în jurul nostru persoane dificile, pe care nu numai că nu le înțelegem, dar nici măcar nu știm cum să ne comportam cu ele sau ce anume își doresc de la noi.

Persoanele narcisiste pot fi foarte dificile și, dacă nu recunoaștem și nu știm că, de fapt, ele nu sunt rău intenționate, putem interpreta greșit comportamentul lor. În funcție de felul în care se comportă celor din jur, poți realiza că ai în anturajul tău sau chiar în familia ta o astfel de persoană.

Cum se vede pe sine

O persoană narcisistă are o părere foarte bună despre ea însăși și, de cele mai multe ori, consideră că este mai presus de toți ceilalți și că totul i se cuvine fără să facă prea mari eforturi. Din cauza acestui lucru, o astfel de persoană va vorbi foarte mult despre realizările ei pe toate planuri și își va dori cu toată ființa să aibă succes întotdeauna ca să aibă motive de laudă.

Citeste si:  Fă-ți propria mască neagră contra punctelor negre!

În ceea ce privește înfățișarea sa, un narcisist va fi mereu atent la felul în care se îmbracă și cum arată, astfel încât să fie admirat de către cei din jurul său.

Cum este cu cei din jur

Față de ceilalți, un narcisist va fi destul de indiferent. El nu va empatiza cu suferințele celorlalți pentru că, din punctul lui de vedere, important este doar el si sentimentele sale. Mai mult, indiferent dacă cel de lângă el trece printr-o perioadă grea, narcisistul va aștepta atenție și interes doar asupra lui, apelând chiar la prefăcătorii, dacă este cazul.

O persoană narcisistă nu se va feri să-i manipuleze și să-i exploateze pe cei din jurul său, în vederea realizării propriilor scopuri, fiind un bun cunoscător al psihicului uman.

Citeste si:  Cum am slabit 25 de kilograme in 3 luni

Dacă regăsiți în acest tip de personalitate pe cineva drag, este de preferat să nu așteptați recunoștință din partea acestei persoane, pentru a nu fi dezamăgit. De asemenea, evitați să faceți favoruri dacă nu simțiți că doriți sa le faceți cu adevărat și nu va lăsați manipulat.

Dacă doriți să aveți o legătură sănătoasă cu un narcisist, este bine să fiți cât mai discreți când este vorba despre reușitele voastre și nu îi criticați decât dacă este neapărat necesar.

Articolul precedentEfectele deshidratării
Articolul următor5 Semne că ești dependent de partenerul tău

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau