Ai prea multe perechi de pantofi? Un sondaj realizat de Magazinul ShopSmart arată că probabil da. Studiile au demonstrat că o femeie are în medie circa 17 perechi de pantofi. Tu câte perechi ai ?

Ce înseamnă prea mult atunci când vine vorba despre pantofi ?

Desigur, există unele femei care distorsionează media. Celebra Celine Dion deține mai mult de 3.000 de perechi, jucătoarea de poker Beth Shak are peste 1.200 de perechi, în timp ce Kim Kardashian nici măcar nu poate număra perechile de pantofi din dulapul ei, iar Paris Hilton deține și ea o colecție de dimensiuni impresionante.

În comparație cu garderobele uriașe pline de pantofi ale celebrităților, să ai 17 perechi sună rezonabil – chiar minuscul! Cu toate acestea, un alt studiu arată că femeia obișnuită are 11 perechi de pantofi vechi sau prea uzați, care nu vor vedea niciodată lumina zilei!

Dacă acest lucru este valabil pentru tine și de obicei porți doar câteva perechi, în timp ce restul rămân în dulap, înseamnă clar că ai mai multe perechi de pantofi decât ai de fapt nevoie.

Iată câteva semne că ai prea multă încălțăminte în garderoba ta.

1. Cumperi pantofi ca să te înveselești


Toată lumea știe că atunci când te simți nefericită, o sesiune de shopping îți ridică moralul. Cu toate acestea, pantofii se pot acumula rapid în dulap, dacă cumperi o pereche de fiecare dată când simți nevoia să te binedispui. Potrivit studiului, una din cinci femei face cumpărături de încălțăminte în încercarea de a ieși dintr-o dispoziție proastă.

Citeste si:  Ținute potrivite pentru fiecare anotimp

2. Ai ascuns o achiziție de încălțăminte față de persoanele din familia ta


S-ar putea să ai prea multe perechi de pantofi dacă începi să ascunzi cumpărăturile. 14 la sută dintre femeile chestionate în studiu recunosc că au ascuns cel puțin o achiziție de încălțăminte pentru a evita reacția de dezaprobare a partenerului.

3. Cumpărăturile online de încălțăminte au devenit o obsesie pentru ține


În timp ce internetul a făcut mai ușor decât oricând accesul la pantofi frumoși, este din ce în ce mai greu să reziști tentației de a cumpăra online o pereche… sau două …sau trei. Aproape o treime (29%) dintre femeile chestionate cumpără încălțăminte online, numărul acestora crescând în fiecare an.

4. Crezi că pantofii sunt cea mai importantă parte a ținutei tale

Nu este nimic în neregulă cu gândul că pantofii tăi sunt partea cea mai importantă a ținutei tale. 28% la sută dintre persoanele chestionate consideră că e corect. Totuși, acest lucru ar putea însemna că de fapt te obsedează încălțămintea, mai ales dacă ești o persoană care observă pantofii celorlalți ( 51% fac asta).

Citeste si:  Cum să îți alegi perechea de pantofi potrivită – 5 secrete pentru tine

5. Cumperi pantofi drăguți, chiar dacă îți sunt incomozi


46% dintre femeile chestionate în studiu spun că au cumpărat încălțăminte urâtă pentru confort și 39 % preferă pantofii frumoși – iată semne că poate primează comoditatea. Dar nu, e totuși o păcăleală, 60% dintre femei mărturisesc că nu rezistă în față unei perechi superbe de stilettos chiar dacă se simt inconfortabil pe tocuri.
Dacă îți cumperi pantofi cu tocuri amețitor de înalte, le porți o singură dată și apoi le ascunzi în dulap, află că nu ești singură care face asta. Chiar și vedetele cedează tentației de a cumpără pantofi care le oferă doar dureri de picioare.

6. Ai mereu o pereche de încălțări de schimb la tine


Este practic să păstrezi încălțăminte de schimb. 61 % dintre femei o fac. Dar să ai mereu o pereche de pantofi în sistem de urgență înseamnă mai mulți pantofi în dulapul tău, în mașina ta, în geantă sau oriunde îi păstrezi. Ah, dacă doar tocurile ar fi la fel de confortabile precum sunt frumoase. Încearcă să porți aceeași pereche de pantofi pe tot parcursul zilei și vei vedea că nu e greu deloc, dacă pantofii sunt comozi.

Articolul precedent8 tipuri de încălțăminte de vară care dăunează picioarelor tale
Articolul următor10 pantofi celebri care au revoluționat lumea modei

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau