Multe femei se confruntă cu diverse probleme legate de podoaba lor capilară, prin care și enumără și faptul că părul lor refuză să mai crească sau crește foarte încet. În spatele acestei probleme pot sta mai multe cauze și, deseori, stă în puterea noastră să ne ajutăm părul să crească mai repede.

Cauze care nu țin de obiceiuri

Există câteva cauze pentru care părul poate crește încet, cauze care nu țin în mod neapărat de obiceiurile și ritualurile pe care le fac femeile privitor la părul lor. Printre aceste cauze se enumără gena. Este posibil ca părul tău să nu crească prea repede din cauza faptul că este gentic și în acest caz, femeile nu au ce face.

Cu trecerea anilor, părul crește mai încet și nu doar pentru simplul fapt că vârsta este o problemă, dar și pentru că părul, în timp, a devenit mai fragil și mai subțire din cauza vopselelor și a produselor de hairstayling. Puteți să îl ajutați cu acid hialuronic.

Citeste si:  Laptele praf-remediu pentru problemele bebelușului tău

Cauze care țin de obiceiuri

Obiceiurile voastre alimentare afectează mult părul. Cu cât veți avea o dietă mai echilibrată, cu atât părul vostru va fi mai sănătos și crește mai repede. Cu cât consumați mai multe alimente bogate în proteine, omega și fier, cu atât părul vostru va fi va sănătos. Recomandăm consumul de oua, spanac, fructe de pădure, peste, avocado, nuci și semințe. Aceste alimente vă pot ajuta părul să crească mai repede.

Părul despicat nu pare să crescă pentru că, de fapt, el se rupe la vârfuri, părând că nu crește. Pentru a preveni despicarea părului, evitați elasticele de păr, evitați uscarea părului cu prosoape aspre, evitați suprasolicitarea lui prin folosirea obiectelor fierbinți și prin coafat excesiv, iar el vă va răsplăti. Cu cât îl veți lăsa mai mult timp liber, să respire în voie, cu atât rădăcina părului se va întări, iar creșterea va fi stimulată.

Citeste si:  Alimente care lupta impotriva stresului

Periatul părului ud poate afecta la fel de mult precum deshidratarea lui. Așadar, nu uitați să aplicați balsam de păr și uleiuri care să vă hidrateze părul. Masați scalpul pentru a stimula circulația sângelui și, implicit, creșterea părului și, abia duipa ce acesta s-a uscat natural, periați-l cu blândețe.

Ultimul lucru de menționat în ceea ce privește creșterea parului este stresul. Acesta stagnează creșterea părului. Prin urmare, fiți calme, aveți grija de el, iar el, la rândul lui, vă va răsplăti.

Articolul precedentCum a slabit Adele 19 kilograme
Articolul următorRetete din ingrediente naturale pentru stoparea petelor pigmentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau