Fiecare femeie isi doreste ca la un moment dat sa devina mama. E acel sentiment divin care iti umple sufletul de bucurie asa cum nici o alta realizare nu a facut-o. Daca nu simti pe propria piele ce inseamna sa fii mama, nu ai cum sa intelegi. Acest sentiment este mai presus de cuvinte, de fapte, de vorbe.

Atunci cand am adus pe lume primul pui de om, am fost cuprinsa de sentimente profunde pe care cu greu le exprim acum in cuvinte. Simturile mele ma rasfatau cu adieri unice. Era un adevarat miracol sa-mi tin in brate copilul, sa-l privesc in ochi si mai presus de toate, sa inteleg ca este al meu.

Acest sentiment unic nu l-am mai simtit niciodata in viata. Desigur ca m-am bucurat enorm atunci cand am nascut si cel de-al doilea copil insa era putin diferit. E ca si cum ai obtinut prima data o medalie de aur iar atunci cand ai primit-o pe a doua, parea ca acest lucru facea parte din normalitate.

Citeste si:  Cum puteți să aveți o grădina frumoasă tot timpul anului ?

Imi iubesc ambii copii mai mult decat orice pe lume si nu as face niciodata diferenta intre ei. Nici atunci cand au fost mici si nici acum cand sunt la varsta adolescentei. In primele zile de viata, in primii ani de gradinita sau scoala si chiar si astazi ei au ramas pentru mine doua fiinte unice la care nu pot sa ma gandesc decat cu dragoste si bucurie.

Desigur ca viata ne pune in ipostaze atat de diferite si uneori ne provoaca sa depasim diverse obstacole. Asa e viata. In caz contrar, cred ca nu am putea sa o apreciem la adevarata valoare. Chiar si atunci cand apar o diversitate de probleme zi de zi, incerc sa vad intotdeauna partea plina a paharului. Asa se intampla si in relatia vizavi de copiii mei. Sunt zile cand fac ceva gresit, cand lucrurile nu sunt tocmai asa cum se asteapta, cand au nevoie de mai mult decat le pot eu oferi. Dar am grija sa le explic intotdeauna ca nimic nu este intamplator in viata si ca din fiecare lucru care se intampla zilnic avem numai de invatat. De fapt, noi suntem produsul a ceea ce traim, cu alte cuvinte suntem in prezent ce am trait in trecut.

Citeste si:  Cum să faceți înțărcarea mai ușoară

Daca am reusit sa depasim problemele aparute in timp, inseamna ca am devenit mai puternici, mai intelepti, mai optimisti pe zi ce trece. Primul lucru si cel mai important pe care am vrut sa-l invete copiii mei de mici a fost faptul ca fiecare problema are o rezolvare.

Nimic nu trebuie sa ne duca intr-o stare de disperare, pentru ca doar cu mintea limpede putem gandi clar si coerent si putem gasi cate o rezolvare optima pentru fiecare problema. Faptul ca ei au inteles acest lucru nu poate decat sa ma bucure enorm si sa-mi ofere certitudinea ca indiferent ce se intampla, acum sau peste ani si ani, ei vor reusi sa treaca cu bine peste orice obstacol.

Articolul precedentDe ce vaccinul COVID-19 provoaca o durere in brat?
Articolul următorFemeile insarcinate transmit anticorpi nou-nascutilor dupa vaccinarea COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau