Toți avem prieteni, dar asta nu înseamnă că toți avem prieteni adevărați. Dacă au fost momente în care te-ai întrebat dacă prietena ta îți este o prietenă adevărată, sau din contra, este un om care îți face rău, citește articolul pentru a te convinge.

Poți să îți dai seama dacă prietenia voastră este una sinceră, dacă vei fi atentă la anumite detalii și le vei interpreta corect, fără să fii subiectivă sau să îi cauți scuze. De asemenea, fiind atentă la anumite gesturi și discuții, poți afla că tocmai acea persoană pe care o credeai rău intenționată, este o persoană de încredere.

Te aprobă în orice

O prietenă nu te va linguși. Cu riscul de a te supăra pe ea, aceasta îți va spune adevărul și nu te va aproba, dacă nu este de acord cu tine.

Nu confundați încurajarea cu lingușirea. Dacă îți spune că mâncarea ți-a ieșit bună, chiar dacă tu știi că ai ars-o, este vorba despre încurajare, dar dacă îți va spune că rochia pe care tocmai vrei să o comanzi este frumoasă, chiar dacă ea este urâtă, este vorba despre lingușire.

Citeste si:  7 metode eficiente de a scapa de stres

Atunci când ea te aprobă în toate, fără să fie cu adevărat sinceră, cel mai probabil, aceasta are anumite avantaje fiind prietena ta și nu vrea să riște să le piardă. Trebuie doar să te gândești despre ce avantaje este vorba și să o testezi ca să te convingi.

Îți critică copiii sau soțul

Familia este cel mai important lucru, iar asta o știm cu toții. Dacă una dintre prietenele tale îți critică constant soțul sau copiii, este cazul să te distanțezi de ea.

Este perfect normal ca ea să-ți critice soțul dacă acesta se poartă urât cu tine, dar nu este în regulă să-i găsească nod în papură. De exemplu, dacă soțul tău își face un cadou, iar ea îi găsește defecte acestui cadou, ar trebui să te gândești la faptul că în spatele acestui gest al ei, se ascunde o intenție rău voitoare.

Citeste si:  Cum să vă comportați cu persoanele depresive

Același lucru se aplică și în cazul copiilor. Atunci când observi că ea îi critică pe copii tăi în mod gratuit, este un semn că acolo nu există prietenie adevărată.

Dacă vizita prietenei tale rezultă cu certuri între tine și soțul tău, sau între tine și copiii, nici nu trebuie să mai stai pe gânduri. Ea nu este prietena ta.

Este invidioasă

Dacă prietena ta te critică în orice ai face, este posibil ca ea să facă acest lucru din invidie. Într-o prietenie sinceră nu trebuie să existe invidie. La reușitele tale trebuie să vezi în ochii ei bucurie, și nu invidie.

Prietenia adevărată este exact ca o căsnicie. Pot interveni certuri, poate interveni distanța, însă dacă este reală, ea va depăși aceste bariere. Timpul este prețios nu se merită să-l pierdeți pentru oameni care nu vă doresc binele.

Articolul precedentCum și de ce să-ți îndemni copilul să citească
Articolul următorCe puteți face cu cojile fructelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau