Pentru că medicamentele nu sunt întotdeauna cea mai bună soluţie…
Te doare capul şi nu ştii cum să scapi de problemă? Remediile naturale ar putea fi răspunsul potrivit pentru tine. În vreme ce aspirina şi alte medicamente antiinflamatoare au şi ele rolul lor, nu sunt singurele la care poţi apela ca să faci durerea să treacă.

1Mergi la chiropractician sau la psiholog

Încearcă să afli dacă nu cumva durerile de cap au cauze înrădăcinate în alte părţi, cu ajutorul unui specialist.

2Încearcă tehnici de relaxare

Meditează, sau încearcă să faci yoga şi poţi lua în considerare şi câteva şedinţe de biofeedback, pentru a căpăta un control mai bun asupra tensiunii şi a felului în care reacţionezi în condiţii de stres.

Citeste si:  10 reguli de îngrijirea a pielii de care trebuie să ții cont în sezonul rece

3Creşte consumul de vitamina B2 (riboflavina)

Un studiu de specialitate a arătat că acest element ajută în cazul celor care suferă de migrene. Poţi lua suplimente alimentare, sau poţi consuma mai multe migdale şi spanac.

4Ia acid folic

Cercetările au arătat că intensitatea migrenelor a scăzut foarte mult în cazul pacienţilor care au luat suplimente cu acid folic. Această substanţă reduce nivelul de homocisteină, care adesea este regăsită la persoanele ce suferă de migrene

5Echilibrează nivelul acizilor graşi

Un nivel crescut de Omega6 şi unul prea scăzut de Omega3, poate cauza inflamaţii şi poate declanşa migrenele. Încearcă să reduci consumul alimentelor procesate, deoarece adesea ele conţin uleiuri vegetale nesaturate Omega6. Mănâncă mai mult peşte gras, sau poţi încerca suplimente cu ulei de peşte.

Citeste si:  9 alimente care îţi calmează nervii (şi mintea)

6Încearcă ghimbirul

Ghimbirul se utilizează cu succes şi pentru a tăia greaţa, nu doar pentru durerile de cap. Capsaicina, ingredientul activ ce se găseşte în ardeii iuţi, poate de asemenea să aibă efecte bune în cazul migrenelor.

7Ia magneziu

Specialiştii în domeniu au descoperit faptul că magneziul ajută receptorii corpului să fie mai puţin sensibili la declanşatorii durerilor de cap.

Articolul precedent5 motive pentru care trebuie să mănânci mere bio
Articolul următorReţetă testată de mine: Asparagus cu usturoi la cuptor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau