Această sarcină (a cincea) a fost cea mai uşoară de până acum. Mi-a fost tot mai uşor cu fiecare sarcină, pe măsură ce am învăţat mai multe despre sănătate şi mâncarea naturală, însă acum chiar am observat o diferenţă majoră. O diferenţă atât de mare, încât chiar m-am bucurat să aud bătăile de inimă ale copilului, fiindcă nu eram sigură că sunt gravidă. Pentru a te face să înţelegi la ce mă refer ar trebui să îţi şi explic: niciodată nu am avut greţuri atât de puternice la fel cum au păţit alte prietene de-ale mele. Niciodată nu am ajuns până în punctul în care să fie nevoie să mă internez, asta deşi nu mâncam foarte mult în primele câteva luni de sarcină.
Prima dată când am rămas însărcinată, mirosul de mâncare mă făcea câteodată să caut cea mai apropiată baie sau vreun tufiş. Cea mai rea parte a fost oboseala. Mai ales după prima sarcină, nu aveam timp să mă simt obosită, dar în primele luni, mă jucam cu cei mici, sau le citeam în timp ce stăteam pe covor şi adormeam oricând prindeam momentul. De data asta, nu am avut de suferit din cauza oboselii foarte mult, mai ales dacă mergeam să mă culc până în ora 10. Am avut dimineţi în care nu simţeam nevoia să mănânc, dar nici nu vedeam mâncarea ca pe un lucru respingător. Am încercat odată să beau un pahar mare de apă, după care am luat ulei fermentat de ficat de cod şi mi-a fost greaţă vreo 10 minute, dar cam asta a fost tot. Însă nu recomand altora să facă aşa ceva.

Ce s-a schimbat?

Cum să eviţi greţurile atunci când eşti gravidă
Fiindcă sunt obsedată de sănătate, am jurnale în care am ţinut evidenţa lucrurilor mâncate şi a suplimentelor pe care le-am luat în diverse momente ale sarcinilor anterioare. Am încercat de asemenea să îmbunătăţesc nivelul anumitor nutrienţi din ultimul an, aşa că ştiu la care lucruri am fost mai atentă decât de obicei, ca să văd care din ele ar fi putut duce la vreo schimbare.
Lucrurile care s-au schimbat de la ultima sarcină, având grijă la dietă şi suplimente
1. Am început să iau regulat ulei fermentat de ficat de cod
2. Am luat magneziu zilnic, pentru că am încercat să cresc nivelul acestuia în corp
3. Am început să consum supă de oase zilnic
4. Am crescut numărul de proteine consumate, înainte de a rămâne gravidă, chiar dacă nu a fost ceva ce mi-am propus, însă am cumpărat multă carne de vită, aşa că numărul de proteine a fost mai mare.
5. Nu am mai consumat mâncare procesată, sau dacă am făcut-o, a fost în cantităţi foarte mici, nu am mai consumat zaharuri( nici înainte nu o făceam, însă e un lucru de menţionat)
Privind în urmă, aş pune în următoarea ordine factorii care au avut cea mai mare contribuţie la aceste schimbări
1. M-am dat cu ulei de magneziu pe piele
2. Am luat 1-2 linguri de ulei fermentat de ficat de cod
3. Am băut supă de oase zilnic
4. Am consumat proteine şi am evitat mâncarea procesată
De ce magneziu?
Am început să mă documentez ca să aflu dacă există şi ceva studii care să susţină teoria mea, cum că magneziul a contribuit la schimbările simţite de mine. Am dat peste nişte articole ale unor doctori deschişi la minte şi ale unor moaşe care susţineau acest lucru (sau cel puţin spuneau că magneziul nu dăunează în nici un fel) cât şi câteva articole scrise de mame care au încercat acelaşi lucru ca mine. Am mai întrebat şi prietenele care erau gravide, dacă au consumat sau consumă alimente bogate în magneziu şi într-adevăr ceva se leagă( să îţi întrebi prietenele dacă şi ele consumă alge şi sare de mare e normal.. cred, nu?) De fapt, una dintre fete chiar consumă aceleaşi lucru ca mine şi nici ea nu a avut probleme cu greţurile.
Ce fel de magneziu?

Iată ce am făcut:

Cel mai bun mod în care poţi să consumi magneziu, după părerea mea, este să îl aplici pe piele. Nu doar că este cel mai sigur mod, din moment ce corpul va folosi doar cantitatea de care are nevoie, dar este şi cel mai eficient.
Spre deosebire de cel care se înghite, cel pentru uz extern nu trebuie să mai treacă prin sistemul digestiv şi rinichi şi ajunge mai repede în sânge şi ţesuturi
Am încercat diferite suplimente cu magneziu de-a lungul anilor, însă am decis să rămân la varianta care vine la sticlă cu pulverizator, deoarece e şi cea mai eficientă şi cea mai profitabilă.
Mai mulţi ani am avut un deficit de vitamina D, chiar dacă stăteam regulat la soare şi luam suplimente cu D3, la recomandarea doctorului. Magneziul este necesar pentru absorbţia corectă a vitaminei D3 şi de abia când am început să îl consum regulat, a crescut şi nivelul de vitamină D în corp.
Dacă vrei să afli mai multe despre beneficiile magneziului, poţi găsi tot felul de cărţi despre acesta.
Pentru că digestia se schimbă atunci când eşti gravidă, absorbţia corectă de magneziu ar putea avea de suferit. Am descoperit că uleiul de magneziu este cel mai uşor mod de a asigura o absorbţie bună, chiar şi înainte să fiu gravidă.
Magneziul este un mineral important, necesar în timpul sarcinii, aşa că dacă eşti deja gravidă, ar merita să încerci să îl consumi pentru a îţi uşura problema cu greţurile de dimineaţă.
De ce ulei fermentat de ficat de cod?
Uleiul fermentat de ficat de cod, este o bună sursă a vitaminei D şi A şi de Omega 3. Vitamina D este esenţială pentru o bună absorbţie a magneziului în corp, aşa că probabil şi acest supliment a ajutat în această privinţă. Multe femei au constatat că au o sarcină mai uşoară atunci când consumă grăsimi sănătoase (alături de magneziu) iar uleiul fermentat de ficat de cod este o foarte bună sursă a acestor grăsimi. Fundaţia Weston A.Price spune că acest ulei este un superaliment, care ar trebui consumat, dat fiind faptul că ajută la buna dezvoltare a creierului copilului, a structurii osoase şi la multe altele. Uleiul fermentat de ficat de cod a ajutat măcar în dezvoltarea copilului, însă eu cred că m-a ajutat şi pe mine să nu am greţuri.

Citeste si:  Ce faci când trebuie să pleci dar copilul tău nu vrea? Iată 8 metode care te vor ajuta

Proteine şi grăsimi

Cred că celălalt factor care a dus la o schimbare, a fost că încă de la începutul sarcinii (înainte să aflu că sunt gravidă şi înainte ca greţurile de dimineaţă să apară) deja consumam multe grăsimi sănătoase şi proteine în fiecare zi. Cu ajutorul acestora şi al faptului că aveam un nivel scăzut de zahăr în sânge, am putut preveni problemele specifice începutului sarcinii. Porţia mea zilnică de proteine din prezent, include:
• 3-4 ouă
• Carne gătită sănătos la fiecare masă
• 2 căni (normale) de supă de oase
• 2-4 linguri de ulei de cocos
• 2+linguri de unt făcut din lapte ce provine de la vaci care pasc pe păşune
• Snacks-uri pe bază de nucă de cocos
• Alte forme de proteine şi grăsimi, cum ar fi utilizarea seului atunci când gătesc
Totodată, încerc să mănânc 3-4 porţii de legume în fiecare zi, de obicei în supe sau ca garnitură la carne. Fiindcă în prima parte a sarcinii prefer de obicei legumele gătite, cele preparate la abur şi peste care adaug puţin unt, se află în meniul zilnic. Nu doar că mă simt mai bine, dar sunt sigură că şi copilul va fi foarte sănătos. Mai iau şi probiotice pentru a îmbunătăţi nivelul bacteriilor bune la nivelul intestinelor, pentru a oferi copilului cel mai potrivit start în viaţă.

Citeste si:  Fertilitatea poate fi intarziata datorita utilizarii contraceptivelor
Articolul precedentCreveţi cu sos thai
Articolul următorCum să îi înveţi pe copii bucuria Crăciunului

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau