De cele mai multe ori avem impresia că doar zilele cu soare sunt cele mai frumoase însă acest lucru nu este total adevărat. Într-adevăr soarele ne oferă o dispoziție aparte și parcă ne face să zâmbim chiar și fără motiv. Însă ploaia și vântul sunt de asemenea fenomene meteorologice care fac parte din viață noastră.

Poate ai constatat vreodată că ți-a rămas imprimată în memorie o zi când ploua cu găleata sau în care bătea vântul vijelios tocmai pentru că atunci s-a întâmplat ceva important pentru ține. Poate că în acea zi ai avut un sărut misterios sau ai câștigat o suma importantă de bani. Aceste detalii vor fi mereu asociate cu starea vremii și vor rămâne mereu imprimate în mintea ta.

Dar de ce să te bucuri doar de soare? Gândește-te că fără ploaie nu ar mai zâmbi florile și pomii iar fructele nu ar mai există? Gândește-te că fără ploaie s-ar usca pământul și nu mai există viață? Ploaia este cea care înseamnă bogăție și rod, ploaia este cea care te răcorește în zilele toride de vara. Cu siguranță ai trăit măcar o zi din viața ta când după ploaie a ieșit soarele iar curcubeul a invadat cerul parcă ieșind triumfător. Este un sentiment extraordinar de frumos care îți umple sufletul de bucurie.

Citeste si:  Reguli de bază pentru mămici de pitici

Iar despre vânt, chiar dacă uneori bate prea tare, gândește-te că este bine intenționat. Vântul poartă semințele florilor de ici acolo și alungă praful. Vântul înclină crengile copacilor și poate transmite un mesaj prin șuierăturile lui. Într-o zi când stai acasă și privești cum bate vântul poate gândul îți zboară imediat către infinit. Te gândești până unde poate să ajungă și ce distanță poate să străbată. Vântul poate să ajungă acolo unde tu nu poți ajunge nici măcar cu gândul.

Desigur că zilele în care după ploaie și vânt iasă soarele iar cerul se luminează sunt cele mai frumoase. Atunci este ziua în care poți respira un aer curat și te poți bucura din nou de mângâierile calde ale soarelui. Ploaia și soarele se află în strânsă legătură pentru că fără ploaie pământul nu rodește iar fără soare fructele și legumele nu se coc. În plus, atunci când răsare soarele în viața ta, figurativ vorbind, poate să plouă cu găleata și să fie și fulgere pe cer, pentru că acest lucru nu te va afecta în nici un fel.

Citeste si:  Plante de primavara care regleaza metabolismul si ajuta la slabit

De fapt, ceea ce simți în suflet este mult mai important. Nu toate zilele sunt la fel, uneori suntem bucuroși, alteori suntem triști de aceea merită să trăiești intens fiecare moment și să înveți că viața nu e numai roz, exact la fel cum soarele nu poate străluci mereu.

Articolul precedentÎnvață să pui punct confictelor
Articolul următorFi creativă și realizează decoruri din hârtie

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau