Încă din timpuri străvechi, sarea de Himalaya era cunoscută ca fiind cea mai sănătoasă şi pură substanţă salină din lume, care spre deosebire de sarea obişnuită, ajută la echilibrarea nivelului de sodiu şi potasiu din organism, lucru atât de necesar pentru o tensiune arterială bună. Sarea de Himalaya era atât de preţuită, încât era chiar utilizată ca plată pentru soldaţii din Roma Antică. De-a lungul timpului, sarea şi-a pierdut din popularitate, însă proprietăţile sale terapeutice au rămas aceleaşi. Iată câteva feluri cu ajutorul cărora veţi putea descoperi calităţile sării de Himalaya

1Fă-ţi ziua mai luminoasă

Lampa din sare de Himalaya, unul dintre cele mai populare şi actuale moduri prin care poţi beneficia de minerale. Aceasta funcţionează prin încălzirea cristalelor de sare, lucru ce face ca ionii negativi să fie eliberaţi în aer, fiind excelentă pentru persoanele care suferă de astm, oboseală cronică sau depresii. Din moment ce o lampă de sare poate costa în mediul online între 30 şi 100 de lei, în funcţie de mărime, nu există nici un motiv pentru care să nu achiziţionaţi una.

Citeste si:  Cum sa trecem de la cosmeticele pe baza de chimicale la cosmeticele bio

2Scapă de acnee

Dacă ai probleme cu acneea, sau alte afecţiuni asemănătoare ale pielii, un exfoliant natural cu sare de Himalaya poate fi cel mai potrivit remediu pentru tine. Nu trebuie decât să amesteci 100 de grame de sare cu trei litri de apă, să laşi amestecul să se odihnească timp de o zi, să îl amesteci cu uleiurile esenţiale preferate şi îl poţi utiliza. Masează-ţi faţa cu produsul rezultat, iar sarea va acţiona ca un exfoliant, îţi va deschide porii şi va permite uleiului să intre în piele, făcând-o mai fină, mai catifelată şi mai sănătoasă decât ţi-ai fi putut închipui.

3Un altfel de săpun

Prin conţinutul său de 100% substanţă salină, săpunul din sare de Himalaya este excelent pentru tratarea afecţiunilor de piele, cum ar fi herpesul, celulita şi pielea uscată. Pe lângă că poate fi folosit ca produs de curăţare, va acţiona cu succes şi ca deodorant. Când vei folosi prima oară săpunul vei simţi uşoare furnicături, însă nu trebuie să te îngrijorezi, sarea acţionează ca detoxifiant asupra corpului şi senzaţia nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute.

Citeste si:  Trucuri care vă ajută să vă găsiți parfumul perfect

4Vei uita de felul în care făceai baie înainte

Baia este unul dintre cele mai importante momente ale zilei şi ar putea aduce şi mai multe beneficii dacă vei adăuga sare de Himalaya în apă. Cele mai multe căzi au o capacitate de 100-120 de litri de apă, aşa că nu vei avea nevoie de mai mult de 120 de grame de sare. Imediat cum vei intra în apă, sarea va începe să acţioneze asupra corpului tău. Studiile au arătat că o baie de 30 de minute în apă cu sare de Himalaya, poate face minuni în cazul pielii iritate, înţepăturilor de insecte şi în cazul mai multor afecţiuni de natură ginecologică. Este important ca în timpul băilor cu sare, să nu foloseşti nici un fel de săpun, doar aşteaptă să te usuci şi ia o pauză de 30-40 de minute în care să te relaxezi.

Articolul precedent4 lucruri care se vor întâmpla atunci când vei începe să bei 3 litri de apă in fiecare zi
Articolul următor4 semne care îţi arată că trebuie să îţi detoxifici corpul imediat

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau