„Pentru o viaţă sănătoasă, evitaţi excesul de sare, zahăr şi grăsimi !” Ei bine, nu doar aceste lucruri contribuie la stilul de viaţă sănătos.

Solicitările de pe toate planurile tind să acapareze tot interesul faţă de noi şi începem să ne neglijăm. Pe parcursul tuturor acestor griji, apar durerile de cap, variaţii în greutate, stări de anxietate, etc, toate rezultă din neatenţie faţă de propria persoană. Toate aceste stări sunt din cauza suprasoilicitărilor, sunt manifestări ale stresului.

Câteva sfaturi pentru schimbarea în mai bine a stilului de viaţă:

  • Practicarea exerciţiilor fizice. Sportul este foarte important în vederea menţinerii sănătăţii, astfel sporturi precum înotul sau joggingul te vor face să te eliberezi de stresul acumulat.
  • Organizarea. Orice lucru trebuie organizat din timp, vei evita suprapunerile de program sau de evenimente. Alocă-ţi timp pentru o pauză şi totul va merge ca pe roate.
  • Alimentaţia. O alimentaţie echilibrată este mai mult decât necesar în decursul sănătos al zilelor, astfel trebuie să cuprindă în egală măsură vitaminele de care ai nevoie, minerale sau carbohidraţi.
Citeste si:  Alimentaţia adolescentului - 6 reguli cruciale pentru a-l hrăni sănătos

Urmează paşii simplii de mai sus pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată !

 

Articolul precedentCafea Verde Macinata
Articolul următorCât şi cum să te implici în temele pentru acasă ale copilului tău?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau