Toți psihologii recomandă să petrecem cât mai mult timp cu copii noștri, iar în marea majoritate a timpului, mamele sunt cele care petrec cel mai mult timpul cu copiii, dar activitățile de tip tata fiu sunt și ele extrem de importante și benefice pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor.

Beneficiile activităților de tip tata fiu

Activitățile de tip tata-fiu nu ajută doar la dezvoltarea copilului ci și la consolidarea relației dintre părinte și copil. În momentul în care tatăl are activități doar cu fiul său, acestea devin speciale în ochii lui și rămân întipărite în mintea acestuia mulți ani, chiar și până la maturitate.

O relație sănătoasă între tată și fiu necesită asemenea activități căci, ce exemplu poate fi mai bun pentru copilul tău, dacă nu chiar tu, tatăl lui, iar învățându-l să facă diverse lucruri, piticul tău nu doar că va prinde încredere în el, dar va percepe altfel relația cu tine. În acest fel, tu vei fi și cel mai bun prieten al său. Un prieten pe care se va putea baza și cu care va putea discuta micile lui probleme.

Citeste si:  Sângerările din sarcină – cauze posibile şi cum să le faci faţă

Tipuri de activități

Activitățile pe care poți să le ai cu fiul tău sunt în funcție de ceea ce vă place, de anotimp și de zona în care locuiți, iar noi vom da câteva idei de activități numai bune pentru voi doi.

Dacă se poate, puteți merge la pescuit împreună. Timpul de așteptare și liniștea vă va oferi cadrul perfect pentru a purta discuții ca între bărbați, iar dacă vârsta copilului este prea mică, puteți merge la înot. Mai mult de atât, puteți fi voi, tații, cei care îi învață să înoate. Cu siguranță, vor ține minte toată viața acel moment.

Citeste si:  Femeie, ești frumoasă

Puteți să jucați împreună diverse jocuri sau să practicați un sport. Începând de la fotbal, tenis și până la drumeții. Toate aceste vă vor îmbunăți și sănătatea, nu doar relația dintre voi.

O altă activitate pe care o puteți face constă în câteva cuie și lemn. Puteți construi o băncuță și o masă din lemn, pe care să scriejeliți sau să scrieți cu dalta data la care ați făcut acest lucru sau numele voastre.

Nu uitați să plantați un copăcel împreună. Va fi frumos peste ani, când vă veți uita la el și vă veți aduce aminte de momentul în care l-ați plantat, iar daca veți alege să plantați un copac fructifer, momentul va fi și unul gustos.

Articolul precedentBeneficiile dușului cu apă rece
Articolul următorIdei și sfaturi pentru o piele minunată

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau