Una dintre cele mai căutate diete pe Google în ziua de astăzi, dieta militară există de fapt de ani de zile. Planul alimentar este conceput astfel încât cel care o urmează, să obțină pierderea rapidă în greutate,chiar si până la 10 kilograme pe săptămână fără exerciții intense sau anumite rețete.
Sună prea bine pentru a fi adevărat? Iată ce ar trebui să ști, înainte de a decide dacă vrei să urmezi această dietă sau nu : care este modul exact de a începe dietă, ce anume puteți mânca și ce nu, și dacă pierderea în greutate este pe termen lung.

Este vorba de o strategie: 3 zile trebuie să aveți un meniu strict iar 4 zile nu

În dieta militară, urmăriți un plan strict de masă timp de trei zile la rând. Prima zi a planului alimentar vă oferă 1.400 de calorii, a doua zi 1.200 de calorii și a treia zi 1.100 de calorii. În următoarele patru zile, puteți mânca orice doriți. Cu toate acestea, cei care au făcut acest plan va recomandă să rămâneți la 1.500 de calorii sau chiar mai puțin, pentru a obține cele mai bune rezultate de pierdere în greutate. Continuați să urmați ciclul de trei zile stricte și apoi patru zile în care să mâncați orice, pentru cât timp este nevoie pentru a vă atinge obiectivul, cu privire la greutatea la care vreți să ajungeți.

Mâncarea este destul de „dietetică”

Planul alimentar conține alimente de bază și include multe alimente pe care le consumă chiar și cei care au propus acest plan. De exemplu, în prima zi, cina conține două bucăți de hot dog (fără chifle), 1 cană de broccoli, ½ cană de morcovi mici, jumătate de banană și jumătate de cană de înghețată de vanilie. Cina din ziua a treia include o cană de ton, o jumătate de banană și o cană de înghețată de vanilie.

Puteți să beți cafea neagră cu sau fără ștevie, și este indicat să consumați cât mai multă apă pe toată durata zilei. Condimentele nu sunt permise, altele în afară de sare, piper, suc de lămâie și cantități foarte mici de condimente cu un conținut scăzut de calorii, cum ar fi muștarul și sosul picant Frank s. Alcoolul nu poate fi consumat în primele trei zile, dar îl puteți consuma în celelalte patru zile ale săptămânii.

Citeste si:  Dieta Weight Watchers te invata cum sa iti calculezi mancarea

Exercițiile fizice încurajează obținerea rezultatelor dorite.

În ciuda nivelului scăzut de calorii, cei care au făcut acest plan alimentar recomandă să mergeți pe jos 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână. Dacă urmați deja un program cardio / de ridicare a greutății / sau un anume circuit înainte de a începe dieta, aceștia vă sfătuiesc să îl continuați. Ei susțin de asemenea că, dacă antrenamentul fizic vă face să vă simțiți amețiți sau slăbiți, ar trebui să încetiniți ritmul exercițiile fizice în perioada celor trei zile.

Dieta militară nu a fost încă studiată

Verzuliu susține faptul că dieta este sigură și eficientă, dar nu există studii publicate care să vă ofere informații cu privire la pierderea medie în greutate, rezultatele potențiale ale sănătății sau rata de menținere a greutății după pierderea kilogramelor în plus, în comparație cu rata de îngrășare. Dieta combină restricția de calorii cu ceea ce ei numesc „alimente compatibile din punct de vedere chimic”, concepute pentru a funcționa împreună și pentru a obține o pierdere rapidă în greutate, dar toate aceste lucruri nu au fost cercetate.În plus, aceștia susțin că, spre deosebire de alte diete, acest plan nu vă încetinește metabolismul – dar din nou, acest lucru nu este susținut de studii.

Dieta militara nu a fost creată de militari

Prevede faptul că dieta nu a fost făcută de către o echipă de oameni de știință militari. Se numește dietă militară datorită disciplinei și rezistenței necesare pentru a obține rezultate rapide. (Din aceste motive, este cunoscută și sub numele de dieta marinei de război sau dieta armatei.)
Vă va ajută dieta militară să obțineți pierderea în greutate pe termen lung?
Dieta militară reprezintă în primul rând o soluție rapidă în acest sens. Funcționează bine în situații de urgență ce implică pierderea în greutate – cum ar fi faptul că rochia de mireasă nu va este bună sau faptul ca vă pregătiți sa revedeți un fost iubit care vine în oraș, așa că aveți ocazia să îl faceți ,,să ii curgă balele,, și să ofteze când vă vede.

Citeste si:  4 băuturi simple de încercat, care te vor ajuta să slăbeşti în timp ce dormi

Concluzia: planul alimentar este la fel de învechit ca și referințele aferente. Dieta militară este o dietă strictă, bine organizată, o dietă care controlează numărul de calorii, fără a fi însoțită de o cercetare a menținerii rezultatelor pe termen scurt sau lung. În plus, versiunea originală a acestei diete conține prea puține produse de consumat și prea multe alimente procesate, inclusive hot dog, biscuiți din făină albă și înghețată. Și în loc să aducă informații despre schimbările de alimentație și stilul de viață, dieta favorizează menținerea greutății prin consumarea unui anumit număr de calorii din anumite alimente zilnic, în loc de a menține același număr de calorii din combinații diferite față de cele impuse de planul alimentar.

Adevărul este că pentru a pierde kilogramele în plus, este necesar să reduceți consumul suplimentar de calorii. Dar calitatea acestor calorii este esențială, nu doar pentru pierderea în greutate, ci și pentru a optimiza energia mentală și fizică, pentru a spori buna dispoziție, a reduce riscul de boli cronice, precum și pentru a sprijini imunitatea, somnul și digestia. O strategie de pierdere în greutate care vă ajută să mențineți rezultatele pe termen lung ar trebui să vă permită să vă bucurați de ceea ce mâncați, să susțină o viață socială sănătoasă și să îmbunătățească bunăstarea mentală și fizică.

Nu recomand dietă militară, dar dacă vă gândiți să o încercați, considerați că ar trebui să îmbunătățiți calitatea alimentelor pe care le consumați și cel mai important, să vă ascultați corpul. Măriți porțile dacă considerați că este nevoie, în special dacă aveți o viață activă, pentru a vă simți sătuli pentru cel puțin trei sau patru ore după ce ați luat masa și în același timp, să vă simțiți satisfăcuți și plini de energie. În cele din urmă, gândiți-vă că ar trebui să mențineți aceste rezultate pe termen lung. Modalitățile prin care ați obținut pierderea în greutate ca urmare a unui rezultat rapid sunt cele care vor atrage după sine un nou mod de a mânca normal, ca și înainte. Dacă nu îți poți imagina că ești capabil să urmezi cu maximă strictețe acest plan alimentar timp de șase luni sau un, probabil că această dietă nu cea mai potrivită pentru tine.

Articolul precedentObiceiuri care ne afectează părul
Articolul următorPloaia nu hrănește doar plantele, ci ne ajută și pe noi. Iată cum

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau