Într-un articol anterior am tratat problema cazării în cămin. Dacă tot am oferit acestuia această ocazie, am zis că merită să acord una şi chiriei.

Probabil unii dintre noi nu alegem chiria pentru avantajele pe care le oferă, dar şi dezavantajele pe care le întâlnim, ci pentru că nu am prins loc la cămin. În acelaşi timp, există persoane care refuză căminul şi preferă chiria.

Aşa cum v-am obişnuit în articolul despre cămin, la fel voi proceda şi cu acesta. Aşadar, argumente!

  1. Linişte. Ai liniştea necesară pentru contemplare, studiu, relxare. Oricât de multă gălăgie ar face vecinul, cu siguranţă la ore nepotrivite nu ar face acest lucru şi, datorită structurii blocului, oricum nu s-ar auzi zgomotul la fel de tare precum îl auzim prin cei ai căminului.
  2. Utilităţi. Ai tot ceea ce îţi trebuie. Bucătărie unde poţi găti fără a intra mirosul în cameră. Scapi de stresul de a cumpăra frigider şi de a ţine mâncarea pe pervaz până găseşti sau, mai mult, să găteşti cu uşa deschisă sau, în unele cazuri, cu plita scoasă pe hol.
  3. Cu siguraţă într-un apartament te simţi mult mai în largul tău.
  4. Ai unde când ai cu cine. Aici nu se mai pune problema colegului de cameră atunci când vrei să aduci pe cineva, asta în cazul în care alegi să stai singur/ă în cameră. Aşa că, dă-i bătaie!
Citeste si:  Ce puteți face cu zațul de cafea

Contraargumente!

  1. Este scump. Pe lângă faptul că la început de an majoritatea măreşte preţul chiriei, mai există apă, curent, utilităţi pe scară etc. Aşadar, costul fată de cămin poate fi chiar de trei-patru ori mai mare!
  2. Garanţie şi avans. La început ajungi să plăteşti cam de trei ori chiria: avans, garanţie şi luna în curs. Aşa că, este puţin cam complicat.
  3. Dacă la cămin nu conta cât curent consumai sau apă, aici totul este contorizat. Aşa că dacă ai vreun/vreo coleg/ă care face două-trei duşuri pe zi, degeaba te chinui tu să faci economie.

 

Cu siguranţă există mai multe argumente şi contraargumente din experienţa fiecăruia. Aşadar, vă propun să le împărtăşiţi cu noi.

Citeste si:  Hidroterapia-medicină alternativă
Articolul precedentViaţa de cămin
Articolul următorCum să înveţi câinele să nu facă în casă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau