Sa recunoastem: fiecare femeie a trecut prin acel moment cand se uita la dulapul plin de haine si constata ca nu are cu ce sa se imbrace. De obicei problema are o cauza simpla: nu stim cum sa facem cumparaturi de haine. Oricat de trist sau deranjant ar fi adevarul, acesta este ca majoritatea femeilor isi cumpara hainele din impulsuri emotionale. Printre modurile in care ajungem sa avem un dulap plin de haine dar nimic de imbracat se numara facutul de cumparaturi in magazinele nepotrivite, cumpararea unor haine care nu se pot combina si a unor piese vestimentare care nu te avantajeaza.
Oricare ar fi motivele, atunci cand ajungi sa nu mai gasesti nimic bun de purtat, in ciuda faptului ca dulapul este plin, este momentul sa apelezi la niste trucuri de stil.

Cumpara pentru tinute intregi, nu pentru o piesa vestimentara
Prima regula pentru a scapa de problema “nu am cu ce sa ma imbrac” este sa cumperi doar haine pe care le poti combina cu hainele pe care deja le ai. Atunci cand vezi o haina care iti place gandeste-te cu ce poti sa o porti din ce ai acasa. Daca iti vin in minte minim 3 tinute, faci o investitie buna. Daca nu mai ai nimic care sa se potriveasca cu respectiva haina, nu este cazul sa o cumperi.

Alege corect magazinul din care faci cumparaturi

Fiecare femeie are un stil anume, chiar daca nu il poti denumi. Atunci cand te duci la cumparaturi alege magazinul de haine care ti se potriveste. Hainele tale trebuie sa spuna ceva despre cine esti, ce varsta ai si ce iti place.
O tinuta bine aleasa trebuie sa iti complimenteze corpul, sa scoata in evidenta atuurile si sa ascunda defectele.
Majoritatea magazinelor de haine sunt specializate pe un anumit stil, avand ca public tinta o anumita categorie de varsta. Atunci cand cumperi haine de la un magazin dedicat femeilor foarte tinere, iar tu esti matura vei arata ciudat; este valabil si vice-versa, deoarece multe femei foarte tinere isi cumpara haine croite pentru femei mature. Ca sa arati bine nu trebuie sa cumperi haine de firma ori ce se poarta, ci acele haine care iti vin bine si in care te simti bine.

Citeste si:  10 lecții de modă de la Giorgio Armani

Invata cand sa faci o investitie mare si cand sa spui “pas”


Calitatea hainelor le da adevarata valoare, insa si numarul de purtari conteaza foarte mult. La o analiza sumara a garderobei, vei constata ca mare parte dintre hainele tale sunt foarte scumpe, insa le-ai purtat de foarte putine ori. Cu cat cumperi mai multe haine fara sa iti faci calculele, cu atat mai mult se va aglomera dulapul tau, dar nu vei avea cu ce sa te imbraci.
Inainte de a deschide portofelul gandeste-te de cate ori vei purta acel articol si imparte pretul hainei la numarul potential de purtari. De exemplu, un tricou casual de 30 de lei are un pret mic per purtare, deoarece il vei purta des, fiind un articol versatil. In schimb, o pereche de pantofi stiletto de 200 de lei are un cost mare, deoarece probabil ii vei purta de maxim 2-3 ori pe an.


Combina diverse stiluri cu stilul sport


Cele mai reusite tinute vestimentare sunt mixuri de stiluri – daca stii cum sa combini doua piese vestimentare care apartin unor stiluri diferite vei reusi mereu sa gasesti ceva (aproape) nou cu care sa te imbraci in dulapul tau.
Cel mai simplu mod de a schimba radical o tinuta este sa ii adaugi un element sport. Stilul sport nu se rezuma la pantaloni de trening ori colanti si tenisi. Sport poate fi orice haina cu accente militare, navale ori safari, purtata in combinatie cu haine romantice ori elegante. Hainele sport sunt acele haine croite din materiale simple, dar care au numeroase detalii, precum buzunare, accesorii ori cusaturi vizibile.
Daca ai peste 40 de ani adaugarea unui articol sport la tinuta aduce un suflu tineresc tinutei tale, care te face sa arati mai tanara fara sa para ca faci un efort.

Citeste si:  Trucuri despre modă-cum să arăți perfect și să îți găsești stilul personal

Totul tine de detalii


Accesoriile pot transforma o tinuta in mod radical, fiind o solutie simpla atunci cand nu stii cu ce sa te imbraci. Aceasi pereche de pantaloni purtati cu un tricou simplu pot deveni sport-casual, casual ori elegant-sport in functie de cum o accesorizezi.
Jachetele sunt versatile si dau forma tinutei, esarfele sunt versatile si pot fi purtate in numeroase moduri, iar bijuteriile completeaza orice look. Pantofii pot sa devina cu usurinta punctul de atractie al unei tinute, fiind elementul care transforma un costum plictisitor intr-o tinuta smart-casual sau sport-elegant, de exemplu.
Atunci cand apelezi la creativitate este usor sa descoperi o tinuta noua in fiecare zi. Analizeaza hainele din dulap si incearca diverse combinatii de accesorizare, iar atunci cand te duci la cumparaturi tine cont de hainele pe care deja le ai.

Articolul precedentViata cu un nou-nascut in izolare: 6 sfaturi pentru tinerele mame
Articolul următor10 greșeli care vă fac să arătați ieftin, chiar dacă purtați haine scumpe

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau