9 motive pentru care ar trebui să faceţi sex zilnic

Dacă unele lucruri din viaţa de zi cu zi nu ne fac plăcere şi avem nevoie de argumente pentru a le duce la bun sfârşit, atunci când vine vorba de sex, treaba se schimbă. Este vorba de un instinct primar, aşa că nu poate fi în nici un caz trecut cu vederea. Şi este evident de altfel, că oamenii adoră să facă sex.
Sexul este extrem de plăcut, dar pe deasupra poate să şi contribuie la o bună stare a sănătăţii. O mulţime de lucruri benefice se întâmplă în interiorul corpului atunci când are loc un orgasm şi iată câteva dintre acestea:

1Orgasmul menţine tinereţea

Uitaţi de operaţiile de înfrumuseţare sau întinerire. Conform studiilor efectuate de doctorul David Weeks, neuropsiholog şi fost şef al secţiei de psihologie a îmbătrânirii de la Spitalul Royal Edimburgh, bărbaţii şi femeile ajunşi la vârsta a doua care au declarat că fac sex regulat, arătau mult mai tineri decât ceilalţi care au fost chestionaţi şi au răspuns că actul sexual are loc foarte rar.

2Orgasmul stimulează creierul

Sexul cu siguranţă îţi pune sângele în mişcare, inclusiv în zona creierului. Cercetătorii de la Rutgers au măsurat cu ajutorul unui dispozitiv RMN fluxul sângelui în cazul unor voluntare cărora li s-a cerut să se masturbeze în timp ce erau conectate la respectivul aparat. Aceştia au văzut că în timpul orgasmului, volumul de sânge care ajungea la creier a crescut, îmbunătăţind astfel şi nivelul de oxigen şi cel al nutrienţilor din zona respectivă.

Citeste si:  Cazuri fascinante in istoria chirurgiei pediatrice in lume

3Orgasmul te face să trăieşti mai mult

În anul 1997 cercetătorii din Marea Britanie au dorit să vadă dacă există vreo legătură între orgasm şi durata de viaţă. Au efectuat un studiu pe 918 bărbaţi cu vârste între 45 şi 59 de ani şi au descoperit că aceia care au decedat în urma unor afecţiuni la inimă, avuseseră cu mult mai puţine orgasme decât ceilalţi, care erau mai sănătoşi şi aveau o viaţă sexuală activă. Astfel au ajuns la concluzia că sexul are un impact direct asupra stării de sănătate a bărbaţilor.

4Orgasmul ajută bărbaţii să scape mai repede de răceală

Cercetătorii au prelevat sânge de la 11 bărbaţi în timp ce aceştia ajungeau la orgasm prin masturbare şi au descoperit că pe parcursul acestui proces, numărul leucocitelor a crescut. Aceste celule ajută sistemul imunitar să lupte împotriva bolilor şi nu degeaba expresia “foloseşte aspirina săracului”, este spusă în glumă cuiva care este răcit.

5Orgasmul face durerea să dispară

Conform unui interviu în cadrul căruia a participat asistenta medicală Lisa Stern, ar există câteva dovezi cum că orgasmul poate face durerile să dispară, inclusiv cele cauzate de artrită, cele postoperatorii şi chiar şi cele din timpul naşterii. Şi toate astea deoarece în timpul orgasmului este eliberată oxitocina, substanţă binecunoscută pentru efectul său de calmare.

6Orgasmul partenerului duce la eliminarea depresiei

Nu este o descoperire foarte clară, însă în cadrul unui studiu efectuat la Universitatea de Stat New York din Albany, s-a descoperit că femeile care fac sex fără prezervativ sunt mult mai puţin dispuse la depresie, decât cele care folosesc metoda respectivă de contracepţie, sau cele care nu fac sex. Desigur asta nu înseamnă că este recomandat sexul fără protecţie, mai ales atunci când partenerul nu este unul stabil.

Citeste si:  7 căi de a-ţi începe ziua

7Orgasmul te scapă de insomnie

Experimentarea orgasmului poate avea efecte mult mai eficiente decât un calmant dacă este să ne luăm după ce arată unele studii. Cercetătorii presupun că acest lucru are legătură cu eliberarea de neurochimicale în timpul actului sexual, cum ar fi de exemplu endorfinele.

8Orgasmul scade riscul de a fi înşelată

Un studiu efectuat în Germania a arătat faptul că oxitocina, substanţă eliberată în sânge în timpul actului sexual, face ca bărbaţii să însele mai puţin şi creşte atracţia faţă de parteneră. Acest lucru contribuie în felul său la sănătate, scăzând răspândirea bolilor cu transmitere sexuală.

9Orgasmul te ajută să scapi de stres

Stresul ucide, iar orgasmul este printre cele mai bune soluţii împotriva lui. Un studiu efectuat pe un număr de 2632 de femei cu vârste între 23 şi 90 de ani, a arătat că acelea care se masturbau frecvent, erau mai relaxate, tot că rezultat al binecunoscutei oxitocine, menţionate şi mai sus la punctul 8.

Articolul precedentCancerul la colon. Simptome și tratament
Articolul următor20 de metode pentru accelerarea metabolismului si arderea grăsimilor fără efort

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau