Ingrijirea tenului acasa a devenit un subiect din ce in ce mai cautat si mai controversat. Multe persoane au inceput sa adauge in rutina lor de ingrijre a tenului o multime de produse pe care le-au gasit in mediul online, insa acest lucru nu este neaparat unul benefic. Tenul tau are nevoie de timp pentru a se acomoda cu un produs, astfel ca adaugarea mai multor produse in rutina poate mai mult sa afecteze tenul decat sa il ajute.
De aceea, pentru a avea un ten sanatos, ai grja sa tii cont de o serie de sfaturi si trucuri esentiale.

Invata sa iti “asculti” tenul

Fiecare tip de ten este diferit. In primul rand, este esential sa stii cu ce tip de ten te confrunti si sa ii asculti nevoile. Produsele se achizitioneaza in functie de nevoile tenului tau, nu in functie de brand sau de popularitatea pe care o au in mediul online.
Tenul uscat
Un ten uscat este un ten care produce mai putin sebum decat ar fi normal. Un ten uscat este un ten lipsit de hidratare si predispus la aparitia ridurilor.
Tenul uscat are nevoie de hidratare in profunzime, dar si de produse care sa ii redea luminozitatea si stralucirea de care are nevoie.
Tenul gras
Tenul uscat este opusul tenului gras. Tenul gras produce mult prea mult sebum, este mai mereu lucios si favorizeaza aparitia cosurilor si acneei.
Contrar opiniilor, un ten gras nu este un ten prea hidratat, ci unul deshidratat. Acesta are nevoie de hidratare, dar cu produse specifice tipului de ten.
Tenul normal
Persoanele cu ten normal sunt norocoase. Acest ten nu este sensibil, pielea este neteda, elastica, insa pot aparea unele mici imperfectiuni.
Tenul mixt
Tenul mixt se caracterizeaza cu un exces de sebum in zona T si cu restul fetei uscata. Pentru acest tip de ten poti folosi o masca caracteristica zonei T si o alta masca pentru restul fetei.

Citeste si:  Incearca glicerina pentru tratarea pielii uscate

Curatarea tenului in fiecare seara

Indiferent daca pe parcursul zilei ai fost sau nu machiata, tenul are nevoie de curatare in fiecare seara. Daca ziua ai avut aplicat machiaj, atunci este necesara demachierea cu apa micelara sau ulei si curatarea tenului cu un gel.

Tonifierea tenului

Alege o lotiune tonica fara alcool si parfum si aplic-o pe ten cu o discheta demachianta. Aceasta solutie are rolul de a iti hidrata usor tenul si de a il ajuta sa se tonifice.
Pentru a verifica daca ingredientele unui produs sunt iritante sau nu, poti accesa website-ul: cosdna.com. Aceasta platforma iti arata cat de sigur este un produs pentru tenul tau. Daca produsul contine alcool, este iritant sau contine parfum, iti vor aparea indici de la 1-10. Daca cifra depaseste cifra 3, atunci produsul este periculos pentru ten.

Citeste si:  3 Masti naturale pentru o podoaba capilara bogata si plina de volum

Hidratarea tenului

Pasul de hidratare trebuie sa fie aplica de doua ori pe zi: dimineata si seara. Daca dimineata este indicat sa optezi pentru o crema ce contine factor de protectie solara, seara ai nevoie de o crema mai usoara. Podusele ce au factor de protectie solara se folosesc pe tot parcursul anului.
Crema hidratanta pentru tenul gras trebuie sa fie ceva mai usoara, pe cand crema pentru tenul uscat trebuie sa fie densa.
Pe timp de iarna poti sa alegi o crema mai puternica pentru a iti proteja tenul de temperaturile extreme.

Igienizarea produselor si instrumentelor de machiaj

Igienizarea produselor este la fel de importanta ca si alegerea acestora. Curata zilnic atat cutiile cremelor, cat si instrumentele de machiaj pentru a te asigura ca tot ce atingi este curat.
De asemenea, pentru o igiena impecabila, tine cont de faptul ca produsele cu pipeta nu trebuie atinse de fata. Pentru cremele ce se afla in borcanele, foloseste o spatula cu care sa iei produs si sa aplici pe ten, apoi curata spatula dupa fiecare aplicare.

Articolul precedent3 Masti naturale pentru o podoaba capilara bogata si plina de volum
Articolul următorRemedii naturale pentru tratarea depresiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau