Nu este un secret pentru nicio mamica ca primavara incepe cu o dieta, o cura de slabit sau o cura de vitaminizare a organismului. Kilogramele in plus acumulate peste iarna, trebuie date jos inainte de a incepe sezonul de vara si vacanta. Si pentru ca aceasta perioada vine cu multe verdeturi care ajuta la eliminarea rapida a surplusului de kilograme este bine sa fie consumate in cantitati cat mai mari.

Urzicile, patrunjelul si frunzele de telina, sunt cateva dintre alimentele minunate de primavara care au efecte deosebite asupra efectului de retinere de apa si ajuta in curele de slabit si detox.

Urzicile detoxifiaza, mineralizeaza si vitaminizeaza organismul

Aceste plante de gasesc din belsug in magazine si piete la inceput de primavara. Pot fi culese direct din gradina, din parcuri, de pe marginea apelor sau chiar de la umbra gardurilor. Urzicile omniprezente sunt bogate in vitamine (B2, K, C, A), minerale (calciu, fier, siliciu, magneziu, potasiu), caroten, acizi pantotenici, steroli si substante cetonice, ce au efecte deosebite asupra metabolismului celular. Mancarica si ceaiurile de urzici ajuta la detoxifiera organimului, elimina metalele grele, reduc retentia de apa si intaresc sistemul imunitar. De aceea urzicile sunt cele mai de seama prietene ale dietelor!

Citeste si:  Împletește părul și fă coafuri de invidiat

Patrunjelul vitaminizeaza organismul si aromatizeaza mancarea

Banalele frunze de patrunjel ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. Bogate in vitamina C, vitamine din complexul B (B1, B2, B6, B9), vitaminele K, E, minerale  (fosfor, potasiu, magneziu, sodiu), glucide, fibre, proteine si ulei volatil; frunzele patrunjelului au efecte vitaminizante, mineralizante antioxidante, laxative si in plus ofera stare de satietate. Pentru ca are continut scazut de calorii patrunjelul poate fi combinat cu orice tip de aliment, in orice fel de mancare si ajuta la accelerara metabolismului. Deci rezultatul este clar: patrunjelul trebuie inclus in orice dieta.

Frunzele de telina, alimente aromate cu efect puternic detoxifiant

Citeste si:  Cele mai eficiente metode de epilare

Frunzele de telina sunt un super-aliment. Sunt bogate in elemente nutritive de calitate, sunt intens aromate si sarace in calorii. Ajuta la eliminarea kilogramelor in plus si fortifierea organismului. Sucul din frunze de telina este un preparat exceptional indicat de nutritionisti, in cazurile de obezitate.

Articolul precedentAm autism, dar vreau sa fiu tratat normal!
Articolul următorTratament de primavara – masti naturale de curatare si hidratare

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau