Întrebarea care li se pune copiiilor este următoarea: Ce vrei sa fii când vei fi mare? La care, răspunsul este destul de sigur, ori polițist, ori doctor, pompier sau, din contra, este foarte incert, precum: mamă, copil, om bun, cuțu, avion sau alte asemenea răspunsuri, în funcție de vârsta copilului.

Pentru cei mici, această întrebare nu solicită un răspuns adevărat, în mod neapărat, motiv pentru care vin și aceste răspunsuri atipice. Ei încă nu știu cu adevărat ce vor să fie când vor ajunge mari și de aceea, părinții îi pot ajuta să-și găsească vocația.

Se știe că atunci când faci ce îți place, nu mai este vorba despre muncă, ci este vorba despre plăcere, iar visul oricărui părinte este ca copilul său să aibă un job bine plătit și un job care să-i placă cu adevărat.

Cum îi ajutăm pe pitici să știe ce vor

Citeste si:  Katheryn Winnick: dieta si antrenamentele unei contese vikinge

Desenele animate, jocurile și oamenii din jur influențează copiii, și nu este de mirare ca un copil să spună că vrea un job ca al mamei, ca al nașei sau ca al unui personaj din desene animate, dar el nu știe cu adevărat ce înseamnă acest lucru.

Activitățile extrascolare îi ajută să-ți găsească vocația, iar atunci când și-au găsit-o, tot părinți sunt cei care îi pot ajuta să se perfecționeze, frecventând cursuri pe acel domeniu. Abia atunci ei pot răspunde clar și sigur ceea ce vor să fie când vor fi mari.

Cum nimeni nu cunoaște mai bine un copil decât părinții, ei pot sesiza încă din primii ani anumite înclinați ai copiiilor. În acest fel, ei îi pot da la cursuri de dans, muzică, desen, limbi străine, explorarea mediului, înot, cursuri de calculatoare și multe alte lucruri. Nu este neapărat să o nimeriți din prima, puteți schimba activitățile până când veți vedea că piticului îi face cu adevărat plăcere acea activitate și nu doar că este nerăbdător să meargă acolo, dar are și rezultate foarte bune.

Citeste si:  Schimbare de design versus schimbare de sine

Atunci când s-a descoperit vocația copilului, nu aveți decât să îl susțineți. Sunt cazuri în care copilul va urma acel drum până la capăt și vă va fi recunoscător pentru faptul că l-ați susținut, dar este drept, este posibil ca, cel mic, în timp ce va crește, va renunța la acel hobby, iar atunci îl puteți ajuta să-și regăsească plăcerea de a avea o activitate anume.

Momentul în care copilul va urma o facultate de profl și va ajunge să profeseze și să fie bine plătit, făcând ceea ce-i place, veți știi că ați făcut tot ce v-a stat în putință să îl ajutați.

Articolul precedentFilme pentru îmbunătățirea relațiilor de cuplu
Articolul următorTotul despre delicioasele cirese

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau