O mare diferenta fata de celelalte diete, o aduce dieta HMR, care are ca si principiu de baza eliminarea stresului aferent intocmirii meniurilor zilnice cu alimente permise, cumpararea lor, cantarirea si distribuirea pe parcursul zilei. Intrucat tocmai procurarea meniurilor in cadrul dietelor era o piedica pentru multe persoane de a le respecta intocmai sau de a le tine pe termen lung, in cadrul acestui tip de dieta, consumatorul va primi periodic pachete cu mancarea ce se poate consuma. Aceasta operatiune este realizata de clinici de sanatate care folosesc cu succes si pe scara larga, de multi ani, aceasta dieta. Astfel, asa cum o spune si denumirea dietei, sanatatea este rezultatul unui bun management al resurselor, iar acest lucru nu se poate realiza decat de persoane specializate in domeniu nutritional.

Functionarea dietei HMR

Dieta HMR se desfasoara pe o perioada stabilita in functie de metabolismul fiecaruia si de rezultatele dorite, si consta in trimiterea pachetelor cu mancare din doua in doua saptamani. Aceasta mancare este gata preparata, este gustoasa si nu produce infometare. Pe langa aceste pachete, fiecare isi poate procura fructele si legumele proaspete.

Citeste si:  Remedii făcute în casă care te vor ajuta să slăbeşti

Dieta cuprinde doua faze, prima are ca scop principal eliminarea kilogramelor in plus si faza a doua este mai putin stricta si mai permisiva din punct de vedere alimentar. In prima faza se va slabi rapid, aproximativ 1 kg pe saptamana, si poate dura pana la 12 saptamani, perioada in care trebuie efectuate si exercitii fizice pentru reducerea caloriilor si mentinerea tonusului muscular. De asemenea, in aceasta faza se vor consuma numai alimentele puse la dispozitie de clinica din cadrul programului alimentar. In faza a doua a dietei HMR se pot adauga in alimentatie si produse sarace in calorii, ce nu se afla in planul si pachetele primite periodic. In aceasta faza se mentine stilul de viata sanatos, prin consumarea alimentelor slabe, cum ar fi pestele si carnea de pui preparate prin fierbere sau coacere. Datorita mentinerii activitatii fizice si a respectarii regimului alimentar, in aceasta faza se invata practic un stil alimentar ce poate deveni si un stil de viata, pentru a mentine greutatea obtinuta si tonusul fizic bun.

Citeste si:  Dieta Weight Watchers te invata cum sa iti calculezi mancarea

Avantajele si dezavantajele dietei HMR

Fiind o dieta sustinuta de clinici de sanatate, aceasta nu produce efecte secundare, datorita asistarii permanente si verificarii starii de sanatate. Cel mai important aspect il consta in faptul ca este personalizata in functie de organismul fiecaruia, metabolismul, greutatea si starea de sanatate sau afectiunile suferite. De aceea, primirea pachetelor cu mancare constituie un mare avantaj atat din punct de vedere al timpului pierdut cat si al stresului datorat alcatuirii meniurilor. Dezavantajul acestei alimentatii este doar faptul ca trebuie respectat intocmai si elimina consumul altor alimente preferate. In prima faza a dietei, o mare parte din planul de alimentatie o constituie batoanele energetice, sucurile si bauturile tip smoothies, care pot fi acceptate mai greu sau mai usor. De asemenea, aceasta dieta nu pune un mare accent pe exercitiile fizice, desi le recomanda, fara a constitui insa un stres pentru persoana aflata la dieta.

Articolul precedent4 moduri in care poti obtine intimitate in viata ta de mama
Articolul următorVirusul Zika ar putea afecta barbatii mai mult decat se credea inainte

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau