Pregătire 15 minute
Timp de gătire 45 minute

Această reţetă o ştiu de la mama mea. Poate că sună ciudat, însă este foarte gustoasă şi uşor de făcut. Varza de Bruxelles ar trebui să aibă o culoare maronie şi chiar puţin negricioasă pe alocuri, pe dinafară, atunci când este gata. Resturile pot fi reîncălzite sau mâncate chiar şi reci, direct din frigider. Nu ştiu cum să zic, însă au un gust dulceag şi în acelaşi timp sărat.

Ingrediente pentru 6 portii:
1.700 grame varză de Bruxelles, fără cotor şi frunze îngălbenite la exterior
2.3 linguri ulei de măsline
3.1 linguriţă de sare
4.1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat

Citeste si:  Friptura de caprioara la tava

Calorii: 10

Preparare:
1.Preîncălzește cuptorul la 205grade C
2.Pune varza, uleiul de măsline, sarea şi piperul într-o casoletă cu capac, sau într-o pungă resigilabilă şi agită bine până când toată varza se acoperă cu toate ingredientele. Toarnă-le într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi pune tava la mijlocul cuptorului.
3.Lasă varza la copt pentru 30 sau 45 de minute şi scutură tava la fiecare 5-7 minute pentru a se coace bine pe toate părţile. Scade temperatura atunci când este nevoie, pentru a nu se rămâne necoaptă în interior şi doar arsă în exterior.. Varza ar trebui să fie de un maroniu închis, aproape negricioasă, atunci când este gata. Poţi să îi mai pui sare dacă simţi nevoia. Se serveşte imediat.
Truc: Folia de aluminiu (pusă deasupra, pe post de capac) se poate folosi pentru ca mâncarea să nu se usuce, pentru a se găti egal şi vasul se curăță mai uşor la final.
Timp total: 1 oră

Citeste si:  Paine prajita, oua si avocado - reteta pentru dieta de fertilitate
Articolul precedentSilueth Fibre
Articolul următorCafeina Pura De Origine Vegetala

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau