Abea ai făcut ochi, şi îţi dai seama că te-ai trezit prost dispusă din nu ştiu care motiv, cum spunem noi românii, „te-ai trezit cu faţa la cearşaf”. Este vreo posibilitate să revii la buna dispoziţie? Absolut.

Imediat cum sună alarma…petrece 15 secunde în pat înainte să te ridici şi plănuieşte ceva pe ziua de azi care să te facă fericită, cum ar fi să-ţi cumperi o prăjitură, o bijuterie, un ornament…cu alte cuvinte, lucruri mărunte dar care îţi fac ziua împlinită. Această metodă chiar te  face să-ţi schimbi dispoziţia în bine.

Ridică-te din pat! Cu cât stai mai mult acolo, cu atât stai mai mult pe gânduri şi perspectiva ta devine mai negativă. Prin urmare, dă-te jos din aşternut, fă-ţi o cafea, fă un duş, hrăneşte pisica şi continuă-ţi ziua mai departe.

Bea două pahare cu apă imediat după ce te trezeşti, atunci e momentul în care corpul nostru este dezhidratat. Dezhidratarea cauzează oboseala, ce îţi afectează starea de bine.

Citeste si:  Ce patesti daca adormi, noaptea, cu lumina aprinsa?

Fă mişcare! Bănuiesc că deja ştii cum poţi pune pe fugă o indispoziţie: prin exerciţiu. Un antrenament la sală sau nu neapărat, îl poţi efectua şi acasă, ajută de minune. Chiar şi câteva minute de mişcare – o plimbare rapidă, de exemplu – creşte nivelul de energie şi reduce tensiunea.

Investighează! Când eşti amărât din cauza anxietăţii sau teama că te-ai trezit cu un sentiment de nelinişte, încearcă să localizezi cu precizie ce anume îţi cauzează această stare. Ţi-a zis cineva ceva mai puţin plăcut cu o zi înainte? Urmează să ai azi o întâlnire pe care nu ţi-o doreai? Este din cauza visului sau a alarmei? Dacă îţi dai seama ce anume te supără, pe jumătate te-ai făcut bine.

Citeste si:  Cele 10 secrete, ale unui trup zvelt, cunoscute doar de femeile franceze

Fii amabilă şi recunoscătoare! Generozitatea şi gratitudinea reprezintă elemente ce contribuie la starea de fericire. Fă un gest drăguţ faţă de un străin sau un prieten şi vezi dacă nu îţi va face bine şi te va binedispune. De asemeni, notează-ţi trei lucruri pentru care eşti recunoscătoare. Pare atât de simplu, dar numărând fiecare binecuvântare de care ai parte, este un mod prin care îţi aminteşti că soarele a răsărit pe strada ta.

Învaţă să râzi de una singură! Cei mai buni comedianţi precizează principalele aspecte ale vieţii pământeşti – cearta în relaţie, un job plictisitor, un dulap plin de haine prea strâmte; ei exagerează cu aceste circumstanţe, dar uitându-te la propria-ţi viaţă, încearcă să apreciezi absurditatea a ceea ce nu îţi iese conform planului.

Articolul precedentÎmi iubesc fiica, dar nu o pot înţelege acum
Articolul următor8 super mâncăruri pentru gripă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau