Capacitatea de a alege un parfum care reflectă perfect personalitatea dumneavoastră necesită anumite abilități. Din păcate, înainte de a găsi parfumul care vi se potrivește cel mai bine, va trebui să încercați zeci de alte parfumuri. Din fericire, există câteva sfaturi și trucuri care pot ajută la minimizarea procesului de căutare și care vă vor ajută să gășiți un parfum de care nuva veți plictisi niciodată.

Cum să va pregătiti să alegeți un parfum

Deși poate părea ciudat, ar trebui să va pregătiți acasă înainte de a merge la un magazin de parfumuri. Procesul de căutare va funcționa mai ușor dacă știți deja câte ceva despre diferitele tipuri de arome și știți pe care le preferați. Sunteți mai atrase de citrice, fructe sau mosc? Luați în considerare următoarele idei, înainte de a întră într-un magazin de parfumuri:

  • Renunțați la toate prejudecățile și alungați toate imaginile implementate prin publicitate. Amintiți-vă că, în primul rând, alegeți un parfum, nu un pachet sau o sticlă frumoasă. Aroma pe care o veți adora se poate ascunde în cea mai simplă sticlă din magazin.
  • Intrați într- un singur magazin de parfumuri. În acest fel vă va ajuta să nu va grăbiți și vă va permite să alegeți un parfum care să răspundă preferințelor voastre.
  • Nu ar trebui să alegeți un parfum în grabă, sau după o lungă zi de muncă. E preferabil să vizitați magazinul când aveți o dispoziție bună și pozitivă.
  • Dacă ați încercat 3-4 parfumuri și niciunul nu vi se potrivește, este mai bine să opriți căutarea și să continuați a doua zi. Din moment ce nasul s-a săturat deja, nu va putea evalua complet fiecare compoziție de aromă.

Cum să mirosiți corect parfumurile într-un magazin de parfumuri

Dacă doriți să încercați un parfum necunoscut, aplicați-l mai întâi pe o mostră de hârtie. Nu are rost să inhalați mirosul de pe capac sau să-l pulverizați în aer încercând să-i înțelegeți aroma.

Citeste si:  4 lucruri incredibile care se vor întâmpla în corpul tău dacă vei consuma sare de Himalaya în fiecare zi

V-a plăcut parfumul? Perfect! Acum trebuie să îl aplicați pe încheietura mâinii și să așteptati un timp. Compoziția aromelor se va deschide treptat. Este nevoie de mai mult timp pentru a se dezvălui pe pielea rece și mai puțîn timp pentru pielea fierbinte.

De ce încheietura? Pulsul de la încheieturile unei persoane ajută un parfum să se desfășoare mai bine. Mai mult decât atât, se află la o distanță destul de lungă de nas și va împiedica compunerea aromelor să fie compromisă. Prin urmare, veți înțelege mai bine compoziția unui parfum.

Boabele de cafea situate în fiecare colț al fiecărui magazin de parfumuri nu vă vor ajută să combateți oboseală de la miros. Va fi mai eficient să beți apă rece sau să respirați puțîn aer curat.

După ce ați încercat parfumul selectat, puteți alege în sfârșit. Cel care nu va face să va simțiți inconfortabil sau amețit vi se potrivește cel mai bine. Mirosul ideal este cel care va face să doriți să fiți parfumată așa.

De ce depinde efectul de lungă durată al unui parfum?

Unul dintre aspectele care afectează efectul de lungă durată al compoziției parfumului este concentrația compușilor aromatici. Cu cât este mai mare, cu atât este mai bogat parfumul și cu atât va rămâne timp mai îndelungat pe piele.

  • Eau fraîche: concentrație – 1% —3%, durează mai puțîn de 2 ore
  • Eau de Cologne: concentrație – 2% -4%, durează până la 2 ore
  • Eau de Toilette: concentrație – 5% —15%, durează până la 4 ore
  • Eau de Parfum: concentrație – 15% —20%, durează până la 5-6 ore
  • Parfum: concentrație – 20% -30%, durează până la 10 ore

Efectul de lungă durată depinde și de notele pe care le are compoziția parfumului. Practic, aromele includ 3 compuși:

  • Notele de vârf sunt notele pe care le simțim când mirosim pentru prima dată un parfum. Cel mai adesea, acestea sunt parfumuri proaspete și citrice. De obicei, durează 1 oră sau mai puțin.
  • Notele de mijloc (sau notele de inimă) sunt definite prin modul în care se desfășoară parfumul. Notele de fructe, plante și flori sunt elemente tipice ale acestui grup.
  • Notele de bază determină cât va dura un parfum. Mai mult decât atât, ele sunt considerate a fi miezul oricărui parfum și îi oferă profunzime. De obicei, sunt alcătuite din mirosuri de animale și mosc și fixează celelalte arome ușoare.
Citeste si:  Scăpaţi de acnee peste noapte cu aceste 4 tratamente naturale

Baza aromelor proaspete de citrice și proaspete este de obicei ușoară, ceea ce face că parfumul să nu fie persistent, în timp ce parfumurile cu baza de mosc și substanțe extrase de la animale au o bază mai grea, ceea ce face că acest parfum să persiste mult mai mult.

Cum să aplicați corect parfumul

Orice parfum tinde să urce în timp ce se evaporă. Acesta este motivul pentru care este mai bine să îl aplici pe pliurile genunchilor, coatelor, încheieturilor și gleznelor. Dacă obișnuiți să vă pulverizați parfumul pe gât, aplicați-l pe zona arterei carotide.

Pentru a face parfumul să reziste mai mult timp, este mai bine să vă hidratați pielea înainte de a aplică parfumul. O loțiune din același grup de produse cu parfumul va fi o potrivire perfectă. Cu toate acestea, orice altă cremă inodoră va funcționa și ea.

Dacă de obicei aplicați parfumul pe încheieturile mâinii, este mai bine să nu le frecați. Nu pentru că s-ar putea rupe compoziția, ci pentru că temperatura pielii tale crește și la fel și evaporarea parfumului.

Și amintiți-vă: o cantitate mai mare de parfum aplicat nu prelungește viața parfumului. Tot ce poate face este să-i respingă pe cei din jur.Preferați mereu parfumurile subtile celor grele și prea persistente.

Articolul precedentTrucuri simple de machiaj că să arăți superb
Articolul următorAlimente care lupta impotriva stresului

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau