Corpul tău este compus din peste 60% apă. Plămânii, de exemplu, sunt 85% apă, mușchii și rinichii sunt 79% apă, creierul și inima sunt 73% apă, iar oasele conțin 32% apă. Dacă tu consumi cantitatea potrivită de apă, vei scăpa de migrene și chiar vei preveni apariția bolilor.

Vom discuta în cele ce urmează despre 6 beneficii pentru sănătate, create prin consumul unei cantități potrivite de apă. Așa că, pune-ți un pahar cu apă și hai la citit. Pentru a afla cantitatea perfectă de apă pe care trebuie să o consumi zilnic, discutăm în ultima parte a acestui articol unde te rugăm și pe tine să faci un minim exercițiu și să ne spui cum ți s-a părut și ce anume am omis.

Consumul de apă ajută la lubrifierea articulațiilor.


Cartilajul, aflat în coloană vetebrală și în articulații, face mișcarea dintre oase mai lina. Acesta este format din 80% apă. De aceea, consumul unei cantitate suficiente de apă poate reduce capacitatea de absorbie a șocurilor în articulații și poate reduce durerile articulare.

De asemenea, o cantitate suficientă de apă consumată în fiecare zi ajută organismul să elimine toxinele care pot inflama articulațiile și poate ține guta (o afecțiune dureroasă a articulațiilor) la distanță.

Citeste si:  Utilizarea canabidiolului, CBD, in tratamentul epilepsiei

Ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar și pietrelor la rinichi


Rinichii sunt responsabili pentru eliminarea deșeurilor din sânge. Deci, dacă nu bei suficientă apă, deșeurile respective, împreună cu acizii, se vor acumula și bloca rinichii cu o proteină numită mioglobină. De asemenea, pietrele la rinichi și infecțiile tractului urinar pot fi ambele cauzare de deshidratare.

Dispoziția, memoria și concentrarea se vor îmbunătăți


Nivelul de hidratare are un impact mare asupra creierului nostru. Chiar și deshidratarea ușoară, precum consmul de mai puțin de jumătate din cantitatea necesară de apă pe zi, poate afecta unele aspecte ale funcției creierului.

Potrivit unui studiu, o pierdere de lichide de 1.4% la femei poate afecta atât concentrarea, cât și starea de spirit și chiar crește frecvența durerilor de cap. La bărbați, pe de altă parte, pierderea de lichide de 1.6% poate fi dăunătoare memoriei și poate provoca oboseala și anxietate.

Inima va funcționa mai bine


Atunci când bei cantitatea potrivită de apă, inima ta nu trebuie să lucreze la fel de mult ca atunci când te cam zgârcești la apă. Deshidratarea ușoară poate duce la o cantitate redusă de sânge în corpul tău, ceea ce va crește ritmul cardiac și va scădea tensiunea arterială în același timp, astfel punând organismul în pericol de șoc.

Citeste si:  Starea de bine se obţine cu gesturi mici

Este posibil să ai dureri de cap mai puțin frecvente


Un studiu efectuat pe 102 bărbați a arătat că 1.5 litri de apă, în plus pe zi, a adus o îmbunătățire a scalei calitatații vieţii specifice migrenei, un sistem de notare siimptomelor migrenei. 47% dintre bărbații care au băut mai multă apă au raportat i îmbunătățire semnificativă a durerilor de cap, în timp ce doar 25% dintre respondenții grupului de control au înregistrat o îmbunătățire.

Scaune regulate


Creșterea aportului de lichide ajută la ameliorarea și prevenirea constipației, n special la persoanele care de obicei se zgârcesc cu consumul de apă. În acest caz, apă minerală poate fi deosebit de benefică, deoarece sodiul și magneziul din ea îmbunătățește frecvența mișcărilor intestinale.


Există o formulă care te va ajuta să calculezi cantitatea exactă de apă pe care trebuie să o consumi.
Cantitatea de apă în litri pe care trebuie să o consumi zilnic este egală cu greutatea ta în kilograme înmulțită cu 0.033.

De exemplu, dacă ai 65 kg, trebuie să bei zilnic 2,15L de apă. Nu mai puțin.

 

Articolul precedentMalformatiile la bebelusi
Articolul următor7 semne că mănânci prea multă pâine

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau