Uită de grija copiilor pentru o clipă…durează o veşnicie să fii mamă de luni până vineri. De accea, fiecare femeie are nevoie de câte o prietenă în fiecare zi, pentru că fără prietenele noastre, ar fi multe zile în care tu nu ai mai face faţă singură şi ai „lua-o razna”.

În continuare, îţi voi prezenta următoarele tipuri de prietenă pe care ar trebui să le ai – începând cu prietena „în caz de urgenţă” – presupune o relaţie stabilă, pe care poţi să te bazezi, e genul de prietenă care îşi cară dupa ea peste tot unde ar merge, telefonul mobil; în caz că o soliciţi la nevoie, ea să poată interveni imediat. Chiar dacă este vorba de un accident nuclear sau vreun necaz cu babysitter-ul, ea este acolo pentru tine şi copii tăi. Pune-o la telefon ca şi contact în caz de urgenţă, şi astfel nu mai e nevoie să îţi faci griji.

Citeste si:  Cum afli daca esti insarcinata - Care sunt primele semne ale sarcinii

Prietena cu zâmbetul pe buze tot timpul este un must have pentru tine – atunci când nu eşti în apele tale sau ai avut vreo zi mai proastă, ea este acolo să îţi readucă bucuria şi să te facă să râzi. Îţi povesteşte întâmplări amuzante cu şeful ei sau vreun proiect de servici eşuat. Uneori, „frăţia mamelor”, nu este aşa amuzantă. Dar o prietenă veselă îţi poate uşura sarcina pe care o ai de îndeplinit ca mamă.

Prietena care le ştie pe toate – şi aici nu ma refer la bârfă, că ar fi nepoliticos. Dar tot timpul este măcar o mamă, de obicei, una ce are fete, ce ştie tot ce se petrece la şcoală. De la temele acasă până la petrecerile din weekend, acest tip de prietenă este pusă la curent cu tot ce mişcă. Şi informaţiile de acest gen nu strică să le ştim.

Citeste si:  Ghidul femeii însărcinate la locul de muncă

Practic vorbind, prietena „de suflet”, nu este antrenată în nimic ce ţine de psihologie sau medicină, dar în schimb ştie cum să te motiveze. O plimbare de 45 de minute cu ea, îţi va încărca bateriile şi te va ajuta să treci mai repede peste problemele cotidiene.

Prietena care merge pe sistemul „Nu îmi trebuie copii, nu mulţumesc”, este necesară în viaţa noastră…şi asta pentru că avem nevoie uneori să ne refugiem de statul de mamă şi femeie de casă. Ea de obicei merge la filme! Ştie cele mai şic restaurante! Ea încă poartă blugi cu talie joasă! O după-masă petrecută alături de ea, îţi reaminteşte că mai este viaţă şi în afara bucătăriei sau a maşinii de spălat.

Articolul precedentCum să vorbești cu cineva care are ADHD
Articolul următor6 alimente sanatoase care devin nesanatoase atunci cand le consumi in exces

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau