Cand incepi diversificarea cu solide si introduci alimente noi in alimentatia copilului tau exista unele alergii obisnuite pe care parintii ar trebui sa le urmareasca. Acest lucru este valabil mai ales daca ai antecedente in familie, probleme precum eczeme si astm sau daca unul dintre copii a avut o reactie alergica la lapte sau soia.

Unele alimente sunt mai periculoase in provocarea alergiilor decat altele. Cele mai frecvente alergii alimentare sunt provocate de:

  • Lapte
  • Ouă
  • Peşte
  • Crustacee
  • Nuci
  • Grâu
  • Arahide
  • Boabe de soia

FDA cere ca alimentele care contin oricare dintre aceste ingrediente enumerate mai sus sa fie etichetate in mod clar facilitand parintilor cumparaturi sigure pentru copii lor. Dintre acest opt alimente, cele care afecteaza cel mai des copii sub 4 ani sunt laptele, ouale, alunele si nucile.

Bebelusii alergici la lapte reactioneaza excesiv la proteinele din laptele de vaca. Laptele de vaca este cea mai comuna baza de alimentatie pentru sugari si aproximativ 2-3% dintre sugari sunt sensibili la lapte. Vestea buna: majoritatea copiilor scapa de alergia la lapte. Unii bebelusi sunt alergici la oua. Copii cresc si scapa de aceasta alergie asa ca pot manca din nou oua pe la varsta de 5 ani.

Reactiile alergice ale copiilor la nuci vor fi probabil imediate si pot fi foarte periculoase. Nu exista sfaturi clare despre acest lucru, daca le poti da sau nu copiilor nuci. Exista, insa, unele dovezi care spun ca administrarea de nuci copiilor mici ajuta la evitarea alergiei, dar este important sa discuti cu medicul pediatru despre momentul in care introducerea nucilor in alimentatia copilului prezinta un risc mai mare la reactia alergica.

Poti mentine riscul scazul citind indeaproape etichetele alimentelor, introducand alimentele in dieta de diversificare la momentul adecvat varstei, dar mai ales cunoscand semnelte simptomatice ale alergiei si a tratamentului de prim ajutor pentru a preveni reactiile alergice.

Cand poti introduce alimente cu potential alergenic in dieta de diversificare

Lapte: laptele de vaca nu trebuie introdus in dieta bebelusului in primul an. In primul an copilul trebuie alaptat de la sanul mamei, doar cu lapte matern.
Oua. Inainte, parintilor nostri li se spunea sa introduca oua pana la varsta de 2 ani; cu toate acestea, studiile mai noi nu au gasit nici un motiv pentru asta. Daca esti ingrijorata cum ca bebelusul tau este alergic, da-i galbenusuri inainte de albusuri.
Peste si crustacee. Cu siguranta nu ar trebuie sa fie printre primele alimente introduse in dieta copilului tau, dar conorm Academiei Americane de Pediatrie poti introduce aceste alimente in dieta bebelusului atat timp cat sunt corect gatite. Mai multe informatii in articolul de mai jos.
Nuci. Acorda atentie atunci cand introduci nucile in dieta de diversificare deoarece, pe langa faptul ca acesteaprovoaca o alergie obisnuita, pot prezenta pericol de sufocare.
Grau. Nu exista nici un motiv pentru a intarzia introducerea graului in dieta de diversificare. Daca esti ingrijorata de o alergie la grau din cauza instoricului familiei tale, introdu ovaz la 6 luni.
Arahide si unt de arahide. Cand introduci untul de arahide in dieta de diversificare introdu-l singur si urmareste cu atentie orice reactie care ar putea sa fie de la alergia la untul de arahide.
Soia. Retine ca multe alimente includ soia. De asemenea, este normal ca bebelusii alergici la laptele de vaca sa fie alergici si la soia.

Cand poti incepe diversificarea cu peste? Cand si cum poti sa ii dai copilului tau peste pentru prima data?

Nu trebuie sa te ingrijoreze aceste alergii cu exceptia cazului in care exista antecedente in familie. Cu toate acestea, cel mai bine este sa incepi diversificarea cu solide la copii care au mici reactii alergice incepand cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 luni. Cerealele din orez sunt un aliment obisnuit cu care poti incepe. Vegetalele cu radacini si avocado sunt, de asemenea, optiuni bune.

Citeste si:  Alimente de evitat pentru copii sub un an
Articolul precedentCum prevenim oxidarea mancarurilor pentru bebelus?
Articolul următorBeneficiile uleiului de canepa – uleiul de CBD pentru sanatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau